My Eco Home.nl
Badkamer

10 redenen waarom jij nú een shampoo bar wilt gaan gebruiken!

Shampoo bars zijn hot! Vinden wij! 😉 En ook menig andere Nederlanders. Shampoo bars doen steeds meer hun intrede bij het grote publiek. Het is niet óf maar wanneer de plastic flessen shampoo de schappen in de drogisterijen gaan verlaten. Shampoo bars zullen de reguliere productie van shampoo compleet vervangen in de toekomt, is onze visie in ieder geval. Maar, we gaan stap voor stap. Twijfel jij of een shampoo bar wel iets voor jou is? Stop met twijfelen! Het is wel degelijk iets voor jou! Deze tien redenen gaan jou gemakkelijk helpen overstappen naar jouw eerste echte shampoo bar. 

Even kort, wat is een shampoo bar? Een shampoo bar is een stuk zeep waar je je haar mee kunt wassen. In plaats van een vloeibare variant in een plastic fles is het een blok zeep dat eruit ziet als de reguliere blokken zeep die je kunt gebruiken om je handen te wassen. 

En doorrr…. Naar de voordelen! 

Voordelen van shampoo bars

1. Minder plastic, duh?

Punt 1, een zeer goede aftrap voor dit lijstje. Misschien wel prio gezien het feit dat we onze plastic gebruik op zeer korte termijn moeten gaan verminderen. Hoe makkelijk is dat door je shampoo fles te vervangen voor een shampoo bar? Wel op het moment dat je shampoo op is hè, want zero waste 😉. De meeste shampoo bars worden nog wel verpakt, maar dan in karton of blikjes. Veel beter! Ben je al overtuigd? 

2. Er zit over het algemeen minder meuk in

Shampoo bars zijn naast hun zero waste verpakkingen vaak ook beter voor huid en haar. Dit komt omdat shampoo bars minder chemische stoffen bevatten en meer natuurlijke ingrediënten. Zoals deze shampoo bar van Loofy’s zonder SLS bijvoorbeeld. Maar zo zijn er ook nog versies zonder palmolie. Vaak moet je haar er even aan wennen omdat het zijn leven lang gewend is geweest aan chemische producten, maar na een tijdje reageert je haar er vaak beter op! Ook worden veel shampoo bars vegan geproduceerd. Weer zo’n goede reden!

3. Shampoo bars gaan tot wel 3x langer mee dan je reguliere shampoo

Ja, echt waar! Zo’n klein stukje zeep gaat tot wel 3x langer mee. Je verwacht het niet hè! Gemiddeld gaat een shampoo bar 80 tot zelfs 100 wasbeurten mee. 

Krullend haar

4. Ze zijn (uiteindelijk) goedkoper

In eerste instantie denk je misschien hmmm, best prijzig zo’n stukje zeep. Maar uiteindelijk is het dus goedkoper. En dat komt natuurlijk door de reden die hierboven is vermeld. Hij gaat veel langer mee! 

5. Shampoo bars zijn makkelijk mee te nemen op reis

Geen gedoe meer bij de douane checks op Schiphol wanneer je je hele toilettas weer in je handbagage hebt gekieperd. Een shampoo bar is namelijk niet vloeibaar en mag je gewoon meenemen in je toilettas en handbagage! Ze wegen daarbij ook niks, bespaard ruimte en gewicht dus. 😊

6. Je wordt vrolijk van de verschillende kleuren, vormen en geuren

Beetje een gek voordeel misschien, maar wij vinden het echt zo. Je wordt toch blij van zo’n vrolijk gekleurd stuk zeep in je badkamer?! Als je daarbij kiest voor een variant met parfum dan ruiken ze ook nog eens heerlijk. Ja, daar kunnen wij echt blij van worden, call us geeks 😉.

Tip van Flip: Schaf een houder aan, zoals deze bijvoorbeeld. Een shampoo bar heeft namelijk even tijd nodig om te drogen nadat je hem hebt gebruikt. Op deze manier kun je er langer gebruik van maken. 

7. Het is een leuke cadeautip!

Een leuk, heerlijk ruikend cadeautje. Weer eens wat anders dan een boekenbon toch! Door het geven van een shampoo bar als cadeau inspireer je anderen indirect om eens naar hun plastic verbruik te kijken. Je kunt daarnaast gelijk een praatje aanknopen over hoe jij bijdraag aan een zero waste wereld met de andere genodigden op de verjaardag! Spread the message! 

Wil je nou meer tips hebben over duurzame gespreksonderwerpen? Kijk dan vooral deze docu’s op Netflix eens

8. Bij sommige bars heb je zelfs geen conditioner meer nodig

Eerlijk, wij konden het ons ook niet voorstellen dat je geen conditioner meer zou willen gebruiken. Ruikt lekker, het voelt superzacht aan en hoe kam je dan in vredesnaam je haar? En het blijft toch droog? Nou, vanuit ervaring kunnen wij je vertellen dat dit echt niet altijd meer nodig is. Dit is dus ook iets waar je haar aan moet wennen. Wel denken wij dat het goed is om je haar eens in de zoveel tijd een lekker maskertje te geven om het extra te voeden. Helemaal als je ook gebruikt maak van stylingapparaten. Maar echt, probeer het eens een paar weken!

Shampoo bar en handdoekken

9. Makkelijke eerste stap naar je zero waste badkamer

Zoals gezegd, als je wilt verduurzamen in je badkamer is een shampoo bar een goede eerste stap! Wacht tot je huidige shampoo op is, ga op zoek naar een fijne shampoo bar voor jouw haar, koop een zeephouder en wassen maar. Echt je wilt nooit meer terug naar de plastic flessen. Zo makkelijk, zo goed bezig!

10. Shampoo bars zijn er voor diverse soorten haar

Net als je reguliere shampoo bestaan er shampoo bars voor alle haartypes. Krullend, droog of juist vet, jouw ideale shampoo bar bestaat. Het is alleen wel een kwestie van testen, net als bij je reguliere shampoo om te ontdekken wat voor jou fijn is! Wil je overgaan tot aankoop? Lees dan gauw verder! 

Ervaringen Shampoo Bar

Of wij shampoo bar ervaringen hebben? Jazeker! Wil je meer weten over onze ongezouten mening lees dan zeker deze shampoo bar reviews:

Ben je al overtuigd en wil je gewoon nú een shampoo bar hebben? Dan kunnen wij je deze instapmodellen van Marcel’s Green Soaps van harte aanbevelen. Leuk geprijsd en fijn in gebruik, kan jij eens op een laagdrempelige manier testen of het wat voor je is (en dat het is, geloof ons 😉).

Hebben we jou al overtuigt om shampoo bars te gebruiken? En heb jij nog tips voor fijne shampoo bars? Laat het ons weten in de reacties! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.