My Eco Home.nl
rozencreme
Badkamer,  Reviews

Getest: Dr. Hauschka rozencrème review!

Ik ben al jaren fan van de producten van dr. Hauschka, na veelvuldig gebruik leek het me goed om eens een review te schrijven over de Dr. Hauschka rozencrème. Uit deze eerste zin kan je waarschijnlijk al een heleboel opmaken, maar het lijkt me leuk om mensen die nog niet bekend zijn met dit merk ervoor te enthousiasmeren! Zeg je natuurlijk en biologisch dan zeg je namelijk ook dr. Hauschka. In deze review neem ik je mee in mijn gezichtsroutine met dr. Hauschka producten en meer specifiek review ik mijn laatste overstap naar de dr. Hauschka rozencrème.

Wie is dr. Hauschka?

Dr. Hauschka is een Duits cosmetica en huidverzorgingslijn die duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten ademt. Het is opgericht in 1967 en gebruikt al 50 jaar planten, bloemen en oliën als essentiële ingrediënten voor hun producten. De ingrediënten worden zoveel mogelijk geteeld in een biodynamische setting in de eigen tuin of op de eigen Demeter boerderij. De rozencrème van dr. Hauschka was zelfs het eerste product wat zij op de markt hebben gebracht! Het product zit dus al meer 50 jaar in het assortiment van dr. Hauschka en niet zonder reden. Zoals je in het begin kon lezen ben ik al ruim 7 jaar fan van dr. Hauschka. Ik ben wel eens één jaar ‘vreemdgegaan’, maar uiteindelijk toch weer teruggekomen omdat ik de producten van Dr. Hauschka gewoon de allerbeste vind!

Dr. Hauschka is opgericht door dr. Rudolf Hauschka, ook oprichter van het bedrijf Wala. Samen met Elisabeth Sigmund is hij de grondlegger voor het merk Dr. Hauschka. Ook in de jaren ’60 was het niet meer dan normaal dat alle producten bestonden uit natuurlijke ingrediënten en werd er geen gebruik gemaakt van synthetische geur- en kleurstoffen. Dat betekent dat Dr. Hauschka toen der tijd een behoorlijke pionier was op het gebied van huidverzorging. Nog steeds onderscheid het 100% biodynamische karakter van Dr. Hauschka zich van zijn concurrenten.

Dr. Hauschka maakt 100% natuurzuivere en biologische cosmetica en huidverzorging en dit geldt werkelijk voor al hun producten, van de lip-liner tot de reinigingsmelk. De producten verzorgen en ondersteunen het herstellende vermogen van de huid en dragen zorg voor het natuurlijke ritme van de huid. Het is daarom ook niet meer dan logisch dat Dr. Hauschka producten een NATRUE keurmerk hebben. Daarnaast zijn alle producten dierproefvrij en zijn er veel producten ook veganistisch!

Naast huidverzorgingsproducten heeft dr. Hauschka ook make-up, lichaamsverzorging en mondverzorgingsproducten!

skincare routine

Mijn skincare routine

De huidverzorgingslijn van Dr. Hauschka zorgt ervoor dat het natuurlijke dag- en nachtritme van de huid wordt ondersteund en verzorgt het het herstellende vermogen van de huid. Over het algemeen heeft Dr. Hauschka veel verschillende huidproducten voor diverse huidtypes. Voor iedere type huid zijn er verschillende producten te gebruiken!

Het basisidee van het verzorgingsritueel bestaat uit 3 vaste delen: Reinigen, Versterken en Verzorgen. Mijn huid is vet en ik heb geregeld last van onzuiverheden. In het verleden dacht ik altijd dat je vette producten juist moest vermijden bij een vette huid. Bij Dr. Hauschka beweren ze juist het tegenovergestelde. Wanneer je last hebt van een vette huid moet je juist gebruik maken van vette producten! De redenatie daarachter is dat je huid bij het gebruik van vette producten een signaal krijgt dat er voldoende ‘vet’ aanwezig is en dat er geen talg meer aangemaakt hoeft te worden. Door deze manier van denken wordt er minder talg geproduceerd waardoor je een zuivere huid terugkrijgt en je poriën verkleinen. Mooi hè!

Waar ik ook aan moest wennen bij het gebruik van Dr. Hauschka was dat ze in het verleden geen nachtverzorging hadden. Na het reinigen en versterken van de huid hield het op. Ik weet nog in het begin dat mijn huid daar erg aan moest wennen. Inmiddels hebben ze wel een speciale nachtverzorging wat je ter aanvulling kunt gebruiken, uit ervaring weet ik: heel fijn!

In mijn skincare routine maakte ik altijd gebruik van de Rozencrème light of de Kweepeer dagcrème, maar ik ben onlangs toch overgestapt op de Rozencrème en ik wil niet meer anders. Ik vertel je hier later meer over!

ingrediënten skincare

Hoe ziet mijn skincare routine van Dr. Hausckha eruit?

Ik gebruik standaard de volgende producten:

  • 1 – Reinigen: De reinigingscrème
  • 2 – Versterken: Gezichtslotion Speciaal
  • 3 – Verzorgen: Rozencrème
  • 4 – Nachtverzorging: Nachtserum

Stap één tot en met drie gebruik ik ’s ochtends wanneer ik mijn dag begin voordat ik eventueel make-up opbreng. Vervolgens pas is stap één, twee en vier pas ik toe voordat ik ga slapen.

Stap 1:

De reinigingscrème is een korrelige, geurloze substantie waarmee je je huid reinigt. Ik maak mijn huid nat met warm water, neem een centimeter aan reinigingscrème, wrijf dit over mijn vingers en druk dit vervolgens in mijn huid. Ik begin op mijn voorhoofd en ga zo mijn gezicht af en eindig op mijn kaaklijn. Daarna spoel ik de crème af met lauwwarm water en dep ik mijn huid weer droog. Vervolgens ga ik verder naar stap 2.

Stap 2:

Ik pak mijn flesje Gezichtslotion Speciaal en spray ongeveer drie keer waarbij ik twee centimeter van mijn gezicht af ben. Ik druk dit vervolgens ook met vlakke hand in mijn huid. Daarna ga ik verder, afhankelijk van de ochtend of avond, naar stap drie of vier!

Stap 3:

Wanneer mijn dag begint gebruik ik dus sinds kort de Rozencrème. Ik ben mijn huidverzorgingsritueel van dr. Hauschka ooit begonnen met de Rozencrème Light en de Kweepeer crème. Ik was hier nog een stuk jonger en merkte dat mijn huid de verzorging van de normale Rozencreme niet nodig had. Rozencrème Light is zoals de naam al zegt het zusje van de Rozencrème maar dan lichter. Ideaal voor een jongere huid of tijdens de zomermaanden omdat de crème een stuk minder vet is en lichter smeert.

De gewone Rozencrème is vet en zeer verzorgend, hierdoor vind ik dat de crème wat lastig smeert. Daarom verwarm ik de crème even in mijn handen zodat hij wat makkelijker smeert. Wel merk ik dat mijn huid super goed reageert op de crème, ik heb minder last van onzuiverheden en mijn huid voelt gevoed en minder droog aan. Precies de reden waarom ik ben overgestapt naar deze crème, omdat mijn huid wel een opkikker kon gebruiken. Daarnaast vind ik dat de crème echt heerlijk ruikt, precies naar wat je al denkt, rozen!

Naast rozen zit er sheaboter in, avocado-olie en rozenbloesemwas, deze ingrediënten zorgen dat de huid niet uitdroogt. Verder wordt er gebruik gemaakt van sint-janskruid en heemst om de huid een energieboost te geven.

Ik was al fan van Dr. Hauschka maar met dit product, nog meer. Waarschijnlijk ben ik niet de enige aangezien het product al zó lang in het assortiment zit.

Stap 4:

Vlak voordat ik ga slapen ga ik over van stap 2 naar stap 4, het nachtserum. In het verleden was er geen nachtverzorgingslijn bij Dr. Hauschka, maar inmiddels dus wel. Toen ik begon met Dr. Hauschka en ik geen nachtcrème meer mocht gebruiken moest mijn huid hier aan wennen, eerst was het wat droog en trekkerig voordat ik ging slapen. Na een tijdje wende mijn huid hieraan en had ik geen nachtverzorging meer nodig.

Toch ben ik blij dat het inmiddels wel in het assortiment is opgenomen. Ik gebruik het nachtverzorgings Serum, een crème op waterbasis. Bij Dr. Hauschka geloven ze namelijk in het zelfherstellende vermogen van de huid in de nacht. Daarbij is een vette crème niet nodig doordat de huid niet beschermd hoeft te worden. Daardoor blijft er bij gebruik van een serum op waterbasis voldoende ruimte om afvalstoffen kwijt te raken, heel logisch dus!

Ik vind het prettig om mijn huid ’s avonds te verzorgen doordat ik dan het gevoel heb dat ik mijn huid beter de kans geef om te herstellen na een dag werken. Een aanrader dus!

Conclusie

Zoals je door deze hele review wel tussen de regels door kunt lezen is dat ik fan ben. Het is niet voor niets dat ik de Dr. Hauschka al meer dan 7 jaar gebruik voor mijn gezichtsroutine. Wat dit betreft ben ik behoorlijk merk trouw. Mijn huid is rustiger geworden en ik heb de indruk dat mijn poriën zijn verkleind! Daarbij smeren de producten heerlijk, bestaat het voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en ruikt het ook nog eens heerlijk!

Dr. Hauschka blijft zich vernieuwen en baseren zich daarbij op natuurlijke onderzoeken. Er zijn producten voor ieder huidtype en er zijn zelfs speciale schoonheidsspecialistes die jou kunnen adviseren over welke producten het beste bij jouw huid passen!

Ik bestel mijn producten altijd via Douglas omdat zij gebruik maken van lage verzendkosten en omdat ik de producten snel in huis heb. Ook is er af en toe een kortingsactie op dr. Hauschka producten. Ben jij nu ook enthousiast geworden naar aanleiding van deze review bestel dan zeker de Dr. Hauschka Rozencrème via onderstaande link!

Was jij al bekend met de Dr. Hauschka rozencrème? Zo ja, welke producten gebruik jij van dit merk? Laat het ons weten in de reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.