My Eco Home.nl
Badkamer,  Reviews

Review Time: Green People Deodorant voor gevoelige oksels

Het hebben van een goede deodorant is een must have. En dan het liefst eentje die goed werkt. Er is niets ergers dan aan het werk zijn en ineens begin je iets te ruiken.. Lekker ruiken is natuurlijk het principe van elke deodorant, maar wat als je last hebt van een gevoelige huid? Nooit meer last van droge of geïrriteerde oksels en zonder zweetgeur dat is waar iedereen naar streeft.

Parfum in deodorant

Hoe komt het eigenlijk dat je zo een last kunt hebben van geïrriteerde oksels? Vrouwen hebben vaker last van een reactie op deodorant omdat zij de oksels scheren. De huid is al geïrriteerd en als je dan een deodorant gebruikt die parfum, aluminium of alcohol bevat wordt het alleen maar erger. Parfum in deodorant is niet alleen funest voor mensen met een gevoelige huid, iedereen kan parfum beter vermijden. Heb je een gevoelige huid dan kan je al snel na het aanbrengen van de deodorant last krijgen van jeuk, een geïrriteerde en soms rode huid. Zij weten dus meteen dat parfum in deodorant niet goed is. Heb je echter een normale huid dan kun je nog steeds, op latere leeftijd, gevolgen van parfum in deodorant merken. Wil je weten waarom? Lees snel verder!

Synthetische geurstoffen

Tegenwoordig bevatten deodorants steeds vaker parfum bestaande uit synthetische geurstoffen. Dat lekkere geurtje dat je dus ruikt zijn geen echte verse bloemen. De synthetische stoffen worden zo gecombineerd dat je hersenen denken dat ze een lekker geurtje ruiken. De werkelijkheid blijkt toch iets anders te zijn, in plaats van die verse bloemen die je denkt te ruiken blijkt het een combinatie van gevaarlijke carcinogenen en neurotoxische chemicaliën te zijn. Al in 1830 werd uitgevonden hoe wetenschappers met chemicaliën een natuurlijke parfum geur kon worden vervangen. Sindsdien bestaan parfums en geurstoffen voor 95% uit gevaarlijk petrochemicaliën (chemicaliën onttrokken uit petroleum). Vele ingrediënten van deze parfums zijn toxisch en kankerverwekkend. Uit onderzoek blijkt dat parfums het centraal zenuwstelsel kunnen aantasten, depressie, geïrriteerdheid en andere gedragsstoornissen kunnen veroorzaken. Daarnaast kun je ook symptomen zoals hoofdpijn, allergische uitslag en huidirritatie krijgen. 

Handelsgeheim voor de parfumbranche

Het is lastig om erachter te komen welke stoffen er exact gebruikt worden door de fabrikanten. Er zijn meerdere stoffen verboden door de EU, maar toch worden ze nog gebruikt. Dit is mogelijk door het handelsgeheim dat geldt voor de parfumbranche. De fabrikanten beroepen zich op het handelsgeheim zodat zij niet de exacte samenstelling van hun parfum hoeven te vermelden op het etiket. Dit handelsgeheim bestaat zodat andere concurrenten geen plagiaat kunnen plegen. Vaak wordt er dus in plaats van de ingrediënten te vermelden alleen ‘fragrance’ op het etiket vermeldt. Het is dus nooit duidelijk wat je precies onder je oksels smeert. Genoeg redenen dus om voor een natuurlijke deodorant te kiezen met een parfum van etherische oliën of zelfs een parfumloze deodorant! 

parfumvrije-deodorant

Green People

Green people is opgericht in 1997 door Charlotte Vøhtz. Ze heeft een achtergrond in de medische en farmaceutische sector, alsmede met kruiden. Vøhtz’ dochter Sandra had last van eczeem waardoor ze op zoek was naar producten die daarbij konden helpen. Toen dit lastig bleek te zijn is ze zelf begonnen met het creëren van natuurlijke producten, Green People was geboren. Er wordt nooit gebruik gemaakt van SLS, parabenen of synthetische kleur- en geurstoffen in de producten van Green People. Dit maakt de producten uiterst geschikt voor mensen met een gevoelige en geïrriteerde huid. Naast deodorants verkoopt Green People onder andere producten voor gezichtsverzorging, haarverzorging, zonverzorging en make-up. 

Green People Neutrale Parfumvrije Deodorant

Deze roller deodorant van Green People is perfect voor mensen met een gevoelige huid. De omschrijving van Green People zelf over de deodorant is ‘’Dit is een ultra zachte natuurlijke deodorant en bijzonder geschikt voor de gevoelige huid’’. Als je naar de lijst van ingrediënten kijkt die worden gebruikt (en die niet worden gebruikt!) dan kun je dat alleen maar beamen. 

Waaruit bestaat de deodorant en waar is het goed voor?

Om even de lijst af te gaan, de deodorant is natuurlijk, vegan, niet op dieren getest en bestaat voor 89% uit biologisch gecertificeerde ingrediënten. Het is vrij van aluminium, parabenen, alcohol, kunstmatige geur- en kleurstoffen en andere mogelijke irriterende middelen.

Het bevat prebiotica om je huid te ondersteunen met de aanmaak van natuurlijke bacteriële flora om geur veroorzakende bacteriën weer te beperken. Om ervoor te zorgen dat er geen nare geuren onder je arm vandaan komen zit er Zink Ricinoleaat in. Dit absorbeert geurmoleculen, waardoor ze niet in de lucht komen. Aloë vera, een van de hoofdingrediënten van deze deodorant, beschermt en regelt het zuurbalans van de huid. De shea butter in de deodorant werkt beschermend met rustgevende eigenschappen en is zeer voedzaam. Een minerale zout die uit vulkanisch steen wordt gevonden, Kalium Alum, werkt tegen de bacteriën maar laat de huid nog steeds ademen. En last but not least rozemarijn, rozemarijn is een krachtige antioxidant en is een natuurlijke ontstekingsremmer om de gevoelige huid te kalmeren. 

Review Green People deodorant

green-people-deodorant-review

Vooral in de zomer kunnen mijn oksels geïrriteerd zijn met rode bultjes. Allemaal leuk die zomerse outfits, maar mijn oksels moeten er wel netjes uitzien. Het warme weer en de geschoren oksels bevorderen de toestand mijn huid niet. Ik was dan ook super blij dat ik Green People tegenkwam en de parfumvrije deodorant kon testen. Het is een roller deo, wat ik heel prettig vind. De instructies geven aan om de deodorant te schudden voor gebruik, op schone oksels te gebruiken en even in te laten trekken. Als je dit niet doe heb je kans dat er vlekken op je kleding komt. Je merkt direct dat het een vrij natte deodorant is dus na het douchen smeer ik het direct in en wacht daarna even met het aankleden.

Ik gebruik de deodorant nu een aantal weken en ben zeer tevreden. De deo geurt niet, wat eigenlijk heel prettig is. Mocht je parfum gebruiken dan zal de geur van je deodorant zich niet mengen. De deo gaat de hele dag mee en het is niet perse nodig om later op de dag nogmaals te smeren. Ik heb een fris gevoel en ook na een uur intensief sporten heb ik het gevoel dat de deodorant nog goed werkt. Het allerbelangrijkste is dat ik minder geïrriteerde oksels hebt, de rode bultjes zijn verdwenen. Deze deodorant voor gevoelige oksels is zeker een aanrader!

Ben je gevoelig voor eczeem of psoriasis of ben je gewoon op zoek naar een goede natuurlijke parfumvrije deodorant? Overweeg dan zeker de deodorants van Green People!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.