My Eco Home.nl
Badkamer,  Reviews

Review Time: Lavera dagcrème

Een favoriet van My Eco Home: Lavera Naturkosmetik. Dit Duitse cosmetica bedrijf maakt mooie producten waar wij al jaren fan van zijn. Ze hebben alles voor gezichts- en lichaamsverzorging, denk aan tandpasta, deodorant, bodylotion, gezichtsreiniger en dagcrèmes. We hebben nog lang niet alles getest, Lavera produceert namelijk ook make-up en zonnebrand, maar we beginnen met het product wat de basis in onze makeup routine is: dagcrème. Lees snel verder om alles te weten te komen over Lavera, hun producten en onze review van de Lavera dagcrème!

Waar komt Lavera vandaan?

Lavera is een Duits merk opgericht door Thomas Haase in 1987. In eerste instantie heette het bedrijf Laverana, inmiddels is het omgedoopt tot Lavera Naturkosmetik. ‘Goed voor jezelf zorgen met respect voor de natuur’ – dat is het principe van Lavera. Daar zijn ze mee begonnen en nooit meer mee gestopt. Voor alle producten van Lavera worden er 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt die indien mogelijk ook nog van biologische herkomst zijn. Pure producten, die aantoonbaar werken is wat zij willen bieden. Super fijn voor je huid en het milieu!

Er zijn veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden wanneer een bedrijf een natuurlijk product maakt. Bij Lavera is het belangrijkste dat het product goed is voor jou en je (gevoelige) huid. Ze hebben verschillende verzorgingslijnen, dus je kunt precies in huis halen wat goed bij jou past!

De producten van Lavera worden niet getest op dieren en 95% van de producten zijn vegan. Om nog steeds de beste kwaliteit te bieden wordt er gebruik gemaakt van vrijwillige proefpersonen. Zij mogen de producten testen en dankzij hun worden de producten nog beter voor de consument!

Natrue Keurmerk

De producten van Lavera  zijn Natrue-gecertificeerd. Dit is ook op de verpakking van de producten te lezen. Natrue is een internationale organisatie die een van de strengste kwaliteitsnormen voor natuurlijke cosmetica heeft gedefinieerd. Het is ontstaan in 2007 en Lavera is lid sinds de oprichting. Lavera is sinds 2014 zelfs 100% gecertificeerd volgens de Natrue-norm!

Lavera Basis Sensitive Moisturizing Creme

Deze dagcrème van Lavera is een basisitem in mijn gezichtsverzorging routine. Ik gebruik het inmiddels al jaren en het zal moeilijk zijn om me te laten overstappen. Het bevat onder andere Jojoba-olie en aloë vera. Dit hydrateert je huid en helpt om de huid gezond te houden. Daarnaast bevat het Vitamine E en shea boter om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

lavera dagcreme

Review van de dagcrème

Ik hou van de geur! De crème is niet vet, dit vind ik zelf echt belangrijk. De crème is licht, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Ik vind het ook heel fijn wanneer ik make up gebruik. De crème moet niet op mijn huid liggen, ik wil juist dat het goed inwerkt op mijn gezicht. Dit is zeker het geval bij de dagcrème, het houdt mijn huid soepel en fris.

Lavera Hydro Effect Serum

Het is echter niet alleen de dagcrème die me van Lavera laat houden. Er bestaat namelijk ook de Lavera Hydro Effect Serum. De serum zorgt ervoor dat de huid zijn vochtbalans behoudt en beschermt de huid tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. De serum is vegan en bevat onder andere aloë vera.

lavera serum

Review Lavera Serum

Wanneer je de serum gebruikt merk je dat hij erg licht van textuur is. Hij smeert zeer makkelijk uit en het is zuinig in gebruik. Het geeft mijn huid een zacht gevoel en het ruikt lekker. Mijn huid is rustiger en vrij van oneffenheden sinds het gebruik van de serum. 

Ik heb meerdere keren mijn gezicht verbrand door de zon (super slecht, I know), maar ik gebruik altijd het serum na het verbranden wat de huid een extra vocht boost geeft. Dat is precies wat de huid nodig heeft nadat het verbrand is en mijn huid hersteld sneller.

Lavera Basis Sensitive Q10 Anti Ageing Eye Cream

Nu we in de Lavera hoek zitten vertel ik graag nog over de oogcrème. De huid rond de ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je huid, een goede verzorging is daarom van belang. Lavera Basis Sensitive Q10 Anti Ageing Eye Cream, een hele mond vol voor een kleine tube crème, zorgt hiervoor. Q10 co-enzym is een antioxidant en is van belang in de energieproductie van huidcellen. De crème geeft de huid onder je ogen een intensieve verzorging. Het verstevigd namelijk de huid, maar werkt tegelijkertijd ook verzachtend. Het vermindert de fijne lijnen en diepte van rimpels. Gebruik je lenzen dan is dit geen enkel probleem. Je kunt de crème veilig gebruiken in combinatie met contactlenzen.

lavera oogcreme

Review Lavera oogcreme

Ik merk al snel dat ik teveel van het product gebruik. Je hebt niet veel nodig om de huid rond je ogen in te kunnen smeren. Het voelt dun en licht aan en het trekt snel in. Mijn huid is kalmer en ik heb het gevoel dat mijn huid er iets frisser uitziet. De crème is best prijzig dus het was in eerste instantie even afwachten of ik het waard vond. Inmiddels gebruik ik de crème bijna 3 maanden en er zit nog steeds meer dan genoeg in. Het is fijn dat het lang meegaat, aangezien het een diepte investering is!

Gebruik van de producten

‘S ochtends na het wassen van mijn gezicht gebruik ik eerst de serum, dit is de basislaag. Ik gebruik zelf een klein beetje, iets minder dan een keer het pompje indrukken. Als ik echter merk dat ik die dag meer nodig heb, druk ik het pompje volledig in. Nadat dit is ingetrokken smeer ik de dagcrème eroverheen. Ik heb het gevoel dat dit een goede combinatie is. Het serum voedt mijn huid met ingrediënten die mijn huid nodig heeft om gezond, vitaal en zacht te houden. De dagcrème geeft dat gevoel van bescherming tegen make-up en alle andere invloeden van buitenaf.

De oogcrème gebruik ik persoonlijk alleen ‘s avonds. Na het reinigen van mijn gezicht neem ik een heel klein puntje en masseer dit zachtjes in onder mijn ogen. Ik gebruik verder geen andere producten, dus de oogcrème heeft de hele nacht om in te trekken.

Lavera heeft mijn gezichtsverzorgings routine positief verandert. Ik hoop dat dat ook geldt voor jou! Je kunt Lavera vinden in natuurwinkels bij jou in de buurt of op Big Green Smile en Bol.com

Wat is jouw favoriete Lavera product? Gebruik jij de gezichtsverzorgingsproducten of juist de cosmetica items? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.