My Eco Home.nl
De beste mindfulness boeken
Lifestyle

De beste mindfulness boeken voor beginners

Mindfulness, leven in het hier en nu, bewust leven. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar hoe pas je deze way of life nou toe? Wij vinden dat een goede manier om te starten is door je meer in te lezen in dit begrip/lifestyle. Begrijpen wat de achtergrond is en daadwerkelijk handvatten krijgen om dit toe te passen. Om je hier mee te helpen hebben wij de tien beste mindfulness boeken voor je verzameld. Als je meer achtergrondinformatie wilt en oefeningen om toe te passen is dit ook een handige lijst. Lees snel verder om zennn te worden!

Mindfulness door Mark Williams en Denny Penman

Het boek Mindfulness van Mark Williams en Denny Penman geeft je een inzage in hoe gevoelens en gedachtes werken en hoe mindfulness hier positief een rol in kan spelen. Of, hoe zij het zelf omschrijven: “Mindfulness is een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld”. Het boek is zeer praktisch ingedeeld en echt handig voor een beginner om een start te maken met mindfulness. Het fijne is dat dit boek ook wetenschappelijk is onderbouwd en dat het het boek een acht weken schema biedt met praktische opdrachten en voorbeelden uit de praktijk. Kortom, een goed en duidelijk boek voor mensen die starten met mindfulness!

Mindgym, sportschool voor je geest door Wouter de Jong

Dit redelijk nieuwe boek (uitgebracht in 2018) is een ware hit en een inspirerend mindfulness boek. Het geeft inzicht in waarom een gezondheid niet ophoudt bij gezond eten en sporten maar dat je mentale gesteldheid daar ook een belangrijke rol in speelt. Het boek staat vol inspirerende quotes en citaten, is wetenschappelijk onderbouwd maar makkelijk vertaald voor ons lezers en motiveert om aan de slag te gaan met je mentale gezondheid. Dit positieve boek biedt ook een twaalf weken training aan om hiermee aan de gang te gaan. Naast het feit dat het helpt om je rust in je hoofd, energie en een positieve mindset te geven is het ook gewoon een leuk boek om af en toe in te bladeren en je te laten inspireren door de tekst en oefeningen.

De kracht van het nu door Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een gevestigde naam in de mindfulness wereld en zijn bestseller boek het kracht van het nu. Wij vinden het boek soms lastig lezen omdat het zo theoretisch is ingestoken maar de inzichten die Eckhart Tolle biedt zijn wel inspirerend. Het boek probeert te laten zien dat wij ons denken niet zijn en dat we ons kunnen loskoppelen van onze gedachten. Of in andere woorden, als je vastzit in je denkpatroon biedt dit boek inzicht om dit te doorbreken. Ondanks dat wij het wat lastig leesbaar vinden is dit wel een zeer inspirerend boek en hoort deze zeker in het rijtje thuis!  

Mindfull boek lezen

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt door Haemin Sunim

Deze Koreaanse mega bestseller is een must read voor iedereen die wil gaan beginnen met mindfulness. Haemin Sunim is een boeddhistische monnik en op dit moment een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters ter wereld. In dit boek wordt uitgelegd hoe je rust kunt vinden in de alledaagse drukte vanuit een spiritueel oogpunt. Haemin Sunim geeft zijn kijk op liefde, vriendschap en werk weer in de hedendaagse westerse maatschappij.  Daarbij geeft hij advies hoe je hier mee om kan gaan om de rust te bewaren. De hoofdstukken zijn ingedeeld in eerst tekst met uitleg van hedendaagse voorbeelden waardoor je de materie makkelijk kunt begrijpen. Vervolgens komen er inspirerende versjes en gedichten welke je ook echt aan het denken zetten. Wij vinden dit een erg inspirerend boek waarbij je leert om je negatieve gedachtes om te zetten naar positieve.

Het kleine boek vol mindfulness door Tiddy Rowan

Sowieso fijn aan dit boekje, het is compact van formaat dus het kan makkelijk in je tas om op ieder moment een bladzijde open te slaan om je te laten inspireren! We like! Dit is een makkelijk leesbaar boekje vol met inspirerende oefeningen, quotes van bekende mindfulness guru’s en spirituele wijsheden. Een aanrader voor de beginnende mindfulness cursist. Het doel van het boekje is om meer focus, rust en energie terug te vinden. Sommige zaken zijn zo vanzelfsprekend, maar toch is het fijn om hier op dagelijkse basis aan herinnert te worden door dit boekje.

Gezond leven met mindfulness door Jon Kabat-Zinn

Laat je niet afschrikken door de dikte van dit boek! Het is een behoorlijk dikke pil maar bruikbaar voor zowel de beginnende mindfulness beoefenaar als de gevorderde. Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van mindfulness in de Westerse maatschappij, dus een boek van hem kan in dit lijstje niet ontbreken. In dit boek neemt Jon je mee in zijn kijk op mindfulness en hoe je dit door middel van meditatieve oefeningen kunt toepassen in jouw leven. Het helpt je starten met oefeningen, maar ook opnieuw inspireren voor als je de draad weer wilt oppakken. Het doel van het boek is om met meer aandacht in het nu te leven. Wij denken dat dit door middel van zijn oefeningen goed lukt om in de praktijk toe te passen.

Stilzitten als een kikker door Eline Snel

Dit boek is een mindfulness boek voor kinderen maar is ook goed toepasbaar voor de mensen welke beginnen met mindfulness. Het leert kinderen (en volwassenen😉) op een simpele manier om de pauzeknop in hun leven te vinden én in te schakelen. Bij het boek zit ook een CD waar meditatie oefeningen op staan die helpen bij het rustig worden op elk moment van de dag. De CD en oefeningen vervelen niet en maken het begrip makkelijk toepasbaar. Dit boekje vinden wij écht een aanrader! Daarbij is de CD ook handig voor de mensen die minder van lezen houden maar zich wel willen verdiepen in het onderwerp. 

Voluit Leven door Ernst Bohlmeijer

Dit is een interessant boek welke een nieuw licht werpt op jezelf en je gedachten. De rode draad in dit boek is het aanvaarden van je ‘slechte’ kanten en het accepteren hiervan. Hetzelfde geldt voor tegenslagen welke je meemaakt in het leven. Door het accepteren ervan krijg je nieuwe inzichten hoe hier mee om te gaan. In dit boek word je hierbij aan de hand meegenomen door middel van praktische oefeningen. Een handig doe-boek voor de beginnende mindfulness beoefenaar om patronen te leren doorbreken!

Master your Mindset door Michael Pilarczyk

Dit boek is iets anders ingestoken dan de overige beschreven mindfulness boeken. Dit komt doordat Michael Pilarczyk je direct laat nadenken over je leven en het eventuele zakelijke succes wat je wenst te behalen in je leven. Het eerste gedeelte geeft een inkijkje in zijn levensverhaal welke wij heel inspirerend vonden. Vervolgens ga je de diepte in met het doorbreken van je denkpatronen en om hier een positieve draai aan te geven. Een inspirerend boek welke je een andere kijk geeft op het leven dat je nu leidt en hoe je jouw droomleven kunt gaan creëren. Het boek sluit mooi aan bij de podcasts van Michael Pilarczyk!

You are a badass door Jen Sincero

Misschien ken je haar wel van haar bestseller boek ‘Nice Girls don’t get the Corner Office’. In dit boek neemt Jen Sincero je mee om je van je life goals werkelijkheid te maken. Dit boek lees je in één adem uit. Doordat je in het boek voornamelijk bezig ben met het realiseren van bepaalde doelen in je leven heb je waarschijnlijk niet door dat het onderliggende bericht mindfulness betreft. In dit boek worden je handvatten aangereikt om negatieve denkpatronen te doorbreken en te accepteren wat je minder leuk vindt in leven maar niet kunt veranderen. Een aanrader om mindfulness is van een andere invalshoek te bestuderen.

Hopelijk hebben wij je door middel van dit boekenlijstje kunnen inspireren om te beginnen met mindfulness. Of misschien wel om je hier verder in te gaan verdiepen. Het belang van mindfulness is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in de Westerse maatschappij. Het vergt oefening en zal zeker niet altijd makkelijk gaan, maar het is zeker het proberen waard! Ben jij al begonnen met mindfulness? En wat vind jij de beste mindfulness boeken voor beginners?

Wil jij een stok achter de deur om mindfulness echt toe te passen in jouw leven? Dan kunnen wij je de cursus Mindfulness voor het Dagelijks Leven aanraden van de Happy With Yoga Academy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.