My Eco Home.nl
Badkamer,  Reviews

Ben en Anna deo crème review “Persian Lime”

We hebben al heel wat deo’s in onze carrière getest en we hebben weer een goeie! De Ben en Anna deo “Persian Lime”, niet de stick zoals velen misschien kennen maar in een blikje! Ik liep in een winkel in Duitsland langs de deo’s, Duitsland is groot in natuurlijke deodorants, en daar zag ik de Ben en Anna stick. Ben en Anna ken ik wel, bijvoorbeeld van de tandpasta en ik weet dat ze het bedrijf ooit met de deo’s zijn gestart. Ik vind nieuwe deo’s testen echt leuk dus het blikje werd al snel in mijn mandje gegooid. Die ging met mij mee op weg terug naar Nederland. Benieuwd wat ik van de Ben en Anna deo vind? Lees snel verder!

Ingrediënten Persian Lime

Alle deodorants van Ben en Anna zijn vegan, niet getest op dieren, vrij van aluminium, 100% natuurlijk en NATRUE gecertificeerd. De deodorant is op basis van baking soda. Sommige mensen kunnen hier een allergische reactie op krijgen. Weet je dat je allergisch bent en wil je nog steeds graag een Ben en Anna deodorant testen? Dat kan! Ze hebben ook een deo lijn voor de gevoelige huid, zonder het gebruik van baking soda!

Hier de gehele ingrediëntenlijst:

Sodium Bicarbonate, Butyrospermum Parkii Butter*, Maranta Arundinacea Root Powder*, Zea Mays Starch, Cocos Nucifera Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol,Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus Seed Cera, Ricinus Communis Seed Oil, Shorea Robusta Resin, Rhus Verniciflua Peel Cera, Caprylic/Capric Triglyceride, Limonene**, Rhus Succedanea Fruit Cera, Citrus Limon Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Citrus Reticulata Peel Oil, Tocopherol, Linalool**, Ascorbyl Palmitate, Citral**, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Geraniol**, Daucus Carota Sativa Root Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*

* Biological, ** Ingredients of aroma oils, *** RSPO – certified

De verschillende Ben en Anna deo’s

Er zijn 3 verschillende deo’s die in een blikje worden verkocht: Vanilla Orchid, Pink Grapefruit en dus Persian Lime. De stick deodorant heeft een stuk meer verschillende soorten, onder andere de 3 bovengenoemde deo’s. Om een kleine greep uit de selectie te doen: Nordic Timber, Pure en Sensitive Japanese Cherry Blossom. Ben en Anna hebben 3 verschillende deo’s voor de gevoelige huid en alle deo’s zijn geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Dus met recht voor ieder wat wils.

Ben en Anna Stick deodorants

Ben en Anna deo crème Persian Lime review

Gebruik

Het aanbrengen van de deodorant crème is duidelijk. Neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt op je vinger en smeer het onder je oksel. Ik pak meestal iets meer en verdeel het over twee vingers waarmee ik onder beide oksels smeer. Niet iedereen vindt het even prettig om zijn of haar vinger te gebruiken om deodorant aan te brengen. Denk er dus van tevoren over na of een deo in een blikje iets voor jou is. De textuur van de crème is ietwat korrelig. Het smeert gemakkelijk uit en veel heb je niet nodig om de effectiviteit van de deo waar te nemen

Geur

De eerste keer dat ik de deksel van het blikje draaide kwam de frisse limoen geur me gelijk tegemoet. Ik gebruik de deo nu zo’n 4 maanden en dat effect is er nog steeds. Ik hou er ontzettend van, op een warme zomerdag heb ik het gevoel dat er een frisse geur onder mijn oksel vandaan komt. Dat is precies waar ik voor ga, je wilt je fris voelen gedurende de dag en de Ben en Anna Persian Lime deo voldoet daarvoor aan alle voorwaarden. 

Effectiviteit

Ik smeer de deodorant eenmaal per dag, ‘s ochtends, op en daar red ik het eigenlijk de dag mee. Daar moet wel bij gezegd worden dat ik een kantoorbaan heb en niet per se heel fysiek bezig ben gedurende de dag. Toch heb ik op de dagen dat ik wel actiever ben zeker geen klagen over de Ben en Anna Persian Lime deo crème. Het blijft goed zitten, in het begin komt de frisse geur je soms nog tegemoet en later op de dag is de huid onder mijn oksels nog steeds droog. Op echt warme dagen is het nog wel eens nodig om nogmaals te smeren en het hangt soms af van de stof van mijn kleding of ‘hersmeren’ nodig is.

Kan je er mee sporten?

Na uitvoerig testen op mezelf kan ik bevestigen dat de Ben en Anna deo geschikt is om mee te sporten. Ik sport meestal ‘s ochtends, dus de deo zit vers onder mijn oksel. Na een uur intensief trainen kan ik nog steeds zeggen dat ik mijn eigen zweetgeur niet ruik. Wel is het nat onder mijn oksel, wat prima is. Het is natuurlijk dat je zweet tijdens het sporten. 

Ben en Anna Persian Lime Deo Creme

Mijn mening

Ik ben iemand die niet van zoete geuren (of smaken) houdt dus de keuze was makkelijk. Persian Lime it is! De deodorant is geel van kleur en het duurt even voordat het ingewerkt is op de oksel. Wat ik meestal doe is de deodorant als eerste aanbrengen. Voordat ik mij aankleedt ga ik eerst tanden poetsen en verder met mijn gezichtsverzorging. Tegen de tijd dat ik me aan ga kleden is de deodorant al meer ingewerkt. Ik trek altijd wel voorzichtig de kleren over mijn hoofd aan. Aangezien de kans op vlekken nog wel bestaat. Het is voorgevallen dat ik niet genoeg tijd had en snel kleren over mijn hoofd trok waardoor er vlekken te zien waren. Gelukkig was je dit er heel gemakkelijk uit en zul je dit niet terugzien de volgende keer dat je het item aan trekt. 

Persoonlijk vind ik een blikje erg prettig omdat het makkelijk is om mee te nemen op reis. Moet je door een security check op het vliegveld dan valt de deodorant niet onder vloeistoffen en hoeft het dus niet verwijdert te worden uit je handbagage. Ideaal! Zodra ik het blikje op is gebruik ik het om mijn shampoo bar in te bewaren. Wil je liever zo min mogelijk afval produceren dan is het beter om voor de stick te kiezen. 

Waar koop je Ben en Anna deodorants?

Ik heb mijn Ben en Anna deodorant in Duitsland in een winkel gekocht. Daarbij ben ik inmiddels de stick én crème tegengekomen bij de Etos. Maar gemak dient de mens, dus je kunt de deodorants van Ben en Anna ook kopen bij Drogisterij.net en Bol.com

Heb jij de Ben en Anna deo in een blikje al geprobeerd? Of toch juist de stick? Wat is jouw voorkeur? Laat het ons weten in een reactie! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.