My Eco Home.nl
Badkamer,  Reviews

Review Time: We Love The Planet deodorant!

Er is keuze in overvloed wanneer je op zoek bent naar een vegan, aluminiumvrije, 100% natuurlijke deodorant. Waar moet je op letten? Aluminium in je deodorant, is dat goed of slecht? Wij zoeken het voor je uit én tijdens onze speurtocht kwamen het merk We Love The Planet tegen. De naam is al goed, maar hun producten ook. Wij vertellen je alles over het merk, de deodorant stick en de deodorant crème!

Is aluminium in deodorant goed of slecht?

Er bestaat veel onduidelijkheid over aluminium in deodorant. Steeds meer bedrijven creëren een deodorant zonder aluminium. Maar waarom is aluminium in deodorant dan niet goed voor je? Aluminium is een metaal dat in veel verzorgingsproducten wordt gebruikt, voornamelijk in anti-transpirant deodorant. Dit zijn ‘aluminiumzouten’, chemische stoffen waar aluminium in zit. Aluminiumzouten blokkeren de poriën, je huid zal (tijdelijk) droog blijven en je zult niet zweten.  

In de (sociale) media wordt beweerd dat er een verband is tussen het gebruik van aluminiumzouten en borstkanker, waardoor veel mensen een deodorant zoeken zonder aluminium. In betrouwbare wetenschappelijke studies is er (tot nu toe) nog geen connectie gevonden. Onder andere het SCCS, een onafhankelijk, wetenschappelijk comité die de Europese Commissie adviseert geeft aan dat er geen wetenschappelijk bewijs is tussen aluminium in deodorant en borstkanker. Ongeacht of de oksel onthaard is of niet.

Persoonlijk ben ik er momenteel (nog) niet van overtuigd dat aluminium ‘slecht’ is. Echter geloof ik wel dat natuurlijke ingrediënten een stuk beter zijn dan chemische stoffen zoals aluminium. Daarom verkies ik een deodorant zonder aluminium boven een deodorant met aluminium. Iedereen moet hier zijn eigen afweging in maken, maar mijn oma zei altijd ‘voorkomen is beter dan genezen’.

vrouw in handdoek

We Love The Planet

Wanneer je nadenkt over een bedrijfsnaam wil je iets dat past bij jou en je product. We Love The Planet heeft een naam die perfect past bij de producten: liefde en passie voor de planeet. Zij weten waar hun grondstoffen vandaan komen en elk product dat ze creëren wordt gemaakt op een duurzame, natuurlijke en verantwoordelijke manier. En wat daar niet voor onderdoet is de kwaliteit, we love it!

Ingrediënten

Alle ingrediënten in de deodorant zijn 100% natuurlijk, zowel de crème als de stick. Er zijn 5 basisgeuren, Sweet Serenity, Forever Fresh, Original Orange, Lovely Lavender & Mighty Mint  en de ingrediënten zijn gelijk. Het enige verschil is de geur die iedere deo uniek maakt.
Hieronder leggen we kort uit wat voor ingrediënten er onder andere worden gebruikt en wat de werking daarvan is.

Kokosolie: Hydraterend en koelend voor de huid, het werkt verzachtend.
Zuiveringszout: Ook wel bekend als baking soda, werkt zuiverend en heeft een ontgeurende werking.
Caprylzuur: Heeft een verzachtende en genezende werking. Het wordt vooral toegevoegd vanwege de vetzuren die de huid helpt te herstellen en vocht en transpiratie wordt dankzij caprylzuur vermindert.
St. John’s wort oil: Is een olie gemaakt van verse bloesem van de Sint-Janskruid. Net als caprylzuur en kokosolie werkt het genezend en verzachtend. Daarbij is het ontstekingsremmend en werkt het antibacterieel.
Bijenwas: Verdampt vocht en heeft een verkoelend effect. Het wordt gebruikt voor de consistentie van de deodorant. 
Maiszetmeel: Geeft je een zachte huid. Het absorbeert de overtollige oliën en vermindert transpiratie. Maiszetmeel voorkomt dus de zweetplekken! 

Heb je een overgevoelige huid en kun je zuiveringszout niet goed verdragen, kies dan voor de deo crème of stick So Sensitive, gecreëerd speciaal voor iedereen met een zeer gevoelige huid. Deze deo bevat geen zuiveringszout en is hypoallergeen.

Wil je graag een vegan deodorant dan heeft We Love The Planet nog twee opties:  Sweet & Soft en Luscious Lime. De bijenwas is hierbij vervangen door was van het myricabesje. Kun je ook niet tegen zuiveringszout ga dan voor Sweet & Soft, hier is zuiveringszout vervangen door extra maiszetmeel toe te voegen. 

we love the planet deodorant creme

Deodorant crème 

De deodorant crème worden geleverd in blikjes met een inhoud van 48 gram. Blik is helaas niet biologisch afbreekbaar, maar het is wel het best gerecyclede verpakkingssoort. In Nederland heeft blik een recyclingpercentage van 95%! Omdat het een klein blikje is, is het makkelijk om mee te nemen in bijvoorbeeld je handbagage in het vliegtuig en op festivals. Zo hoef je nooit meer met zweetoksels rond te lopen en nare geurtjes worden voorkomen.

Een klein toefje op de vinger en smeren maar! Sommige mensen vinden het niet prettig dat je er vettige vingers van krijgt. Ik smeer het uit en mocht ik per ongeluk teveel hebben gebruikt dan smeer ik het zoveel mogelijk uit. Ik was nagenoeg nooit mijn handen na het gebruik van de stick, maar als je wilt kun je dit uiteraard wel doen.
Kokosolie kan vlekken geven in je kleding dus laat het vooral eerst even intrekken na het smeren en kleed je daarna pas aan.

Deodorant stick

De verpakking van de stick is karton en heeft een inhoud van 65 gram. Is de stick op dan kan de verpakking gewoon bij het oud papier worden gegooid. 

De verpakking is groter dan het blikje, maar mag wel mee in de handbagage wanneer je gaat vliegen.
Je gebruikt de deodorant door aan de onderkant van de stick de deo omhoog te duwen. Duw niet te ver want het is niet mogelijk om de deo terug te duwen. Nu kun je hem onder je arm smeren. Daarna kan de dop erop en je bent klaar om de dag fris te beginnen!

Crème of stick?

we love the planet deodorant stick

Twijfel je tussen de creme of de stick? Het is een persoonlijke keuze, aangezien de deo’s qua ingrediënten hetzelfde zijn. Voordeel van het blikje is dat het smal is en je kunt het gemakkelijk meenemen. Al helemaal in het vliegtuig is het ideaal als je je na een lange vlucht niet meer fris voelt je het snel op kan smeren. Nadeel is dat je je vingers gebruikt om het op te smeren en dat je vingers er vettig van worden. De stick is schoner in gebruik, je vingers worden er niet vet van.

Bij dagelijks gebruik gaan de deo’s ongeveer 2 tot 3 maanden mee. Is het mooi weer, heb je een actieve dag voor de boeg of transpireer je meer kun je gewoon meerdere malen per dag smeren. Het is een natuurlijk product en zal geen schade aan je lichaam aanrichten.

Review We Love The Planet Might Mint

Ik heb de We Love The Planet Mighty Mint deodorant crème getest. Het begin is al goed, ik hou van munt en de deodorant geurt heerlijk. In eerste instantie moesten mijn oksels echt afkicken van de chemische deodorant. Het is een omschakeling van een chemische deodorant naar deodorant crème. In de eerste plaats omdat ik eerder last heb van zweetplekken. Door het ontbreken van de aluminiumzouten viel het te verwachten, maar het was wel wennen. Persoonlijk vind het wel meevallen met de vettige vingers, ik smeer het laatste beetje crème aan de buitenkant van mijn oksel en mijn vinger is weer schoon. Groot voordeel is dat ondanks de zweetplekken ik geen last heb van vieze geurtjes onder mijn arm. Ik gebruik de deodorant vaker, maar dat neem ik zeker voor lief. Alles dat ik namelijk op mijn oksel smeer is goed voor me. Wat een fijn idee! 

De deodorants van We Love The Planet zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Bewust Puur en Big Green Smile.

Kon jij het merk We Love The Planet al? Wat is jouw voorkeur, een deo stick of crème? We horen het graag in een reactie! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.