My Eco Home.nl
Safety Razor review
Badkamer,  Reviews

Een safety razor niet geschikt voor vrouwen? Klinkklare onzin of de waarheid?

Het bestaan van de safety razor is een groot geheim voor vrouwen. Jarenlang kochten we ontzettend dure plastic mesjes die snel bot werden. Ondertussen bestaat er een scheermes dat niet gemaakt is van plastic, die recyclebaar is en waarbij de mesjes geen fortuin kosten. En al die jaren is dit geheim ondergronds gebleven voor vrouwen. Wij hebben al eerder een artikel geschreven over wat de double edge safety razor nou eigenlijk is. Nu is het tijd om over onze ervaring te vertellen. Wij hebben de safety razor in huis gehaald en gaan je uitleggen of de safety razor geschikt is voor vrouwen! 

Safety razor kopen?

Persoonlijk raden wij je aan om de Mühle R89 safety razor te kopen. Mühle is een Duits bedrijf dat niet meegaat in trends, maar producten creëert die levenslang meegaan. Na gebruik van de safety razor zien we dat de kwaliteit hoog is en het de investering dubbel en dwars waard is. Wil jij graag een safety razor proberen en er niet direct veel geld aan kwijt te zijn kun je altijd de Bamboozy safety razor inclusief 20 mesjes kopen bij Bol.com. Toch zal een safety razor altijd duurder in aanschaf zijn dan de plastic variant. Daarentegen is de safety razor op den duur wel een stuk goedkoper. 

Welke safety razor mesjes?

Veel bedrijven die safety razors verkopen bieden ook mesjes aan, waaronder Mühle. Wij hebben er echter voor gekozen om de Derby Extra mesjes in te kopen. Het zijn goede mesjes voor beginners en ze zijn zeer schappelijk voor de portemonnee. Nadeel aan de Derby Extra mesjes is dat het verpakt is per 5 in een plastic container. Dat is een heleboel plastic voor een product dat juist duurzaam moet zijn. Wil je scherpere mesjes dan raden wij Astra aan, nog net zo goed voor de portemonnee en in plaats van verpakt in plastic zijn de mesjes verpakt in karton. Er zat ook een Mühle mesje bij de safety razor die prima zijn werk deed. Wil je dus liever alles van een merk kopen dan zijn de Mühle scheermesjes ook zeker een aanrader! 

Astra Safety Blades

Safety razor voordelen

Het grootste voordeel van een safety razor is ongetwijfeld de duurzaamheid. Het gaat jarenlang mee, wat niet alleen goed is voor het milieu. Laten we eerlijk zijn, je portemonnee vind het ook erg prettig. Sinds ik de safety razor gebruik heb ik geen last van bultjes meer na het scheren én ik hoef me minder vaak te scheren. Dit komt omdat de safety razor dichter op de huid scheert. De kans op irritatie en ingegroeide haren is dus kleiner.  

Review Mühle R89

Mühle kwam al snel op ons pad op het moment toen we informatie opzochten over de safety razor. De uiteindelijke keuze viel voor de R89, een klassieker voor Mühle. Gemaakt van chroom is dit een safety razor dat je je hele scheer leven zult kunnen gebruiken. De mooie klassieke look zorgt er ook voor dat je nooit een ander scheermes meer wilt. De Mühle R89 bestaat uit 4 onderdelen. De houder, het opzetstuk, het mesje en dan om het af te sluiten de kop.

Mühle R89

Scheren met de Mühle R89 safety razor

Ik zal eerlijk zijn de eerste keer dat ik de safety razor ging gebruiken was ik zenuwachtig. Ik had al meerdere filmpjes bekeken. Het idee dat ik zo’n scherp mesje op mijn huid zou zetten was zenuwslopend. Die zenuwen waren na de eerste strook wel weg. De souplesse waarmee de safety razor over je huid glijdt is bewonderenswaardig. Het voelt heel natuurlijk aan. Het eerste wat ik scheerde waren mijn oksels. Een stuk huid dat niet recht is en dus is de kans op wondjes groter. Ik kan met blijdschap zeggen dat ik de safety razor nu zes maanden gebruik en ik mezelf nog niet één keer heb verwond. Dat geldt niet alleen voor mijn oksels trouwens, ook mijn bikinilijn is gemakkelijk bij te werken met de safety razor. Er is geen lichaamsdeel dat je niet veilig kunt scheren met de safety razor. Neem je tijd en je werk zal ongetwijfeld worden beloond.

Scheerzeep

Er is een product dat je zeker nodig hebt om je safety razor veilig te gebruiken: scheerzeep. Het is ontzettend belangrijk dat je huid zacht is en goed ingewerkt met scheerzeep. Het beste is om al eventjes onder de douche te hebben gestaan voordat je begint met scheren. Dan zijn de haartjes zachter en is het makkelijker om het af te scheren. Met gebruik van scheerzeep zal de safety razor makkelijker over je huid glijden en is de kans op wondjes aanzienlijk kleiner. Ik gebruik de scheerzeep van Werfzeep en ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. 

Scheerzeep

Mühle R89 safety razor schoonmaken

Ik ben van plan om dit scheermes levenslang te gebruiken. Daadoor ben ik er op gebrand om er goed mee om te gaan. Na gebruik haal ik de safety razor volledig uit elkaar en spoel en droog de verschillende onderdelen goed af voordat ik het weer in elkaar zet. Ik bewaar de safety razor op een droge en schone plek. Het is absoluut geen vereiste om dit ook te doen, maar het is wel goed voor het behoud van je scheermes. Denk je nu dat hier ontzettend veel tijd in gaat zitten dan kan ik je uit de droom helpen. Het in en uit elkaar halen en schoonmaken van het scheermes duurt nog geen 3 minuten.

Is een safety razor geschikt voor vrouwen?

Het antwoord op deze vraag kunnen we makkelijk geven, het is namelijk volmondig ja! Er is geen plek op je lichaam waar je de Mühle safety razor niet kunt gebruiken. Het vergt in het begin misschien wat oefening en je zult er altijd wat meer tijd voor moeten nemen, maar dat is het dubbel en dwars waard. Je zult zien dat het je steeds makkelijker afgaat. Vaak staat er bij productinformatie of een product voor mannen, vrouwen of unisex is. In het geval van de safety razor kun je dit altijd negeren of er nu wordt aangegeven dat het alleen voor mannen is of niet. 

Ga jij ook snel de safety razor in huis halen? Wij willen in ieder geval nooit anders meer! Laat je ons in een reactie weten wat jij van de safety razor vind? Wij zijn heel benieuwd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.