My Eco Home.nl
duurzame-koffiebeker
Keuken,  Lifestyle

Lekker hipster over straat met een duurzame koffiebeker!

Vinden jullie het ook niet gewoon zo cool, edgy en volwassen staan? Over straat lopen met een koffiebeker to go die je net hebt gehaald bij je favo koffietentje. Heerlijk, ik word al warm van binnen van het idee dat ik morgen weer kan gaan. Waar ik dan minder vrolijk van wordt is de hoeveelheid papieren en plastic koffiebekers die er in een jaar doorheen gaan. Oplossing: een duurzame koffiebeker! Nu nog niet de norm in Nederland, maar het is zeker in opkomst. In dit artikel stellen wij er een aantal aan je voor!

Pukka bamboo travel cup

duurzame-koffiebeker

Kennen jullie het merk Pukka? Van die verschillende soorten organische thee? Zeker het proberen waard als je het nog niet kent trouwens. Het is een vaste waarde in mijn keukenkastjes. Maar om een lekker kopje thee mee te nemen on to go heb je wel een goeie beker nodig. Daar heeft Pukka gelukkig een eigen oplossing voor gevonden

Deze herbruikbare bekers zijn gemaakt van pesticide-vrije bamboevezels en non-GMO (niet door wetenschappers gemanipuleerd) maïszetmeel. De deksel en handvat zijn van food grade siliconen en de gehele beker is BPA-vrij.

Er zit een sluitend deksel op zodat je dranken mee kan nemen onderweg. Houd de beker wel altijd goed rechtop, dat vermindert de kans aanzienlijk dat hij gaat lekken. Kan zowel gebruikt worden voor warme als koude dranken, de beker zal je drankje een lange tijd op temperatuur houden. Je kunt zowel de deksel als de beker in de vaatwasser doen. Is de beker aan vervanging toe kun je hem bij het compost gooien, hij is namelijk 100% biologisch afbreekbaar! 

Geïnteresseerd? De Pukka travel cup is hier verkrijgbaar!

Stojo opvouwbare koffiebeker

stojo-duurzame-koffiebeker

Stojo tikt een heel aantal van de must-haves in een duurzame koffiebeker van de lijst af. Met wat dan? Ten eerste is de Stojo BPA-, lood- en ftalaatvrij en er is geen gebruik van lijm of chemicaliën. De koffiebeker is gemaakt van voedselveilige gerecyclede materialen zoals LFGB-gecertificeerde siliconen (een strenge Europese veiligheidsnorm). Je kunt dus met een gerust hart koude en warme drankjes drinken! 

Uitgeklapt past er 470ml in de koffiebeker en is hij 14cm hoog, maar hij kan ook ingeklapt worden! Ideaal om mee te nemen naar werk of school. Zodra je uit gedronken bent kan je hem klein opvouwen (5cm hoog) zodat het ook geen ruimte meer inneemt in je tas. Neem je koffie mee vanaf huis en begin je niet meteen met drinken dan zorgt het mondlipje voor een luchtdichte en lekvrije afdichting. Het is natuurlijk altijd aan te raden om de beker met inhoud wel rechtop te houden. Voor de reiniging haal je hem uit elkaar en kan je het in de vaatwasmachine stoppen. De beker komt met een rietje, dus is de inhoud van de beker geen koffie, maar een smoothie kun je ook dit gemakkelijk opdrinken. Van alle bekers is dit zeker onze persoonlijke favoriet! 

De Stojo is ook beschikbaar in 355ml en in verschillende kleuren! Wil jij er ook een? Klik hier

Tulpler Thermosbeker

retulp-tumbler

Oké, oké, dit is niet echt een koffiebeker, maar je kan hem er zeker voor gebruiken. Ben jij een theeleut in hart en nieren? Dan is de Retulp Tumbler van Tulpler zeker iets voor jou! Deze thermosfles houd je warme drankje tot wel 6 uur warm en je koude drankjes wel 8 uur koud. Er past 300ml in de fles én het komt met een uitneembare theefilter. De Tumbler is lekvrij, gemaakt van voedselveilig RVS en is BPA- en gifvrij. 

De opening is wijd waardoor er ook ijsblokjes en fruitstukjes in passen. Korte uitleg over de theefilter, doe je theeblaadjes samen met het water in de fles en plaats de theefilter er bovenop. Zo zorg je ervoor dat de theeblaadjes niet in je mond komen wanneer je drinkt. Het beste is om de beker met de hand schoon te maken. Even in een sopje schoonspoelen en hij kan weer opnieuw worden gebruikt. 

Het allermooiste aan deze bekers zijn niet de verschillende kleuren waarin ze komen (al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen), maar dat voor iedere Retulp Tumbler die wordt verkocht er 1000 liter schoon drinkwater wordt gedoneerd in een ontwikkelingsland! Met deze beker doe je jezelf, een ontwikkelingsland en de planeet een plezier! 

Klik hier of hier om een Retulp Tumbler nu zelf in huis te halen!

Huski Cup

huski-cup

Een duurzame koffiebeker die gemaakt is van rijstschillen. Rijstschillen? Ja, rijstschillen! Normaal een product dat een potentieel biologisch gevaar kan opleveren als het niet correct wordt hergebruikt of weggegooid. Maar wist jij dat het een heel sterk product kan maken zoals een herbruikbare koffiebeker? Ik heb weer iets nieuws geleerd! De andere materialen die, naast rijstschillen, zijn gebruikt zijn bamboe en maïszetmeel. Verder is het goed te weten dat de beker lekvrij, niet-toxisch, melamine-, BPA- en siliconenvrij is. 

De beker kan gebruikt worden voor zowel warme als koude dranken en is makkelijk voor onderweg. De Huski Cup komt met een inhoud van 400 of 500ml. Dubbelwandig, dus je warme drankjes blijven tot 90 minuten een goede temperatuur behouden. Was de Huski Cup met de hand af, hij is namelijk niet vaatwasserbestendig. 

Mijn favoriete kleur is de Duck Egg Blue (zijn eendeneieren blauw?), maar er zijn meerdere kleuren beschikbaar. Klik hier of hier om alle kleuren te bekijken! 

Een keuze maken

Zo, dat zijn nogal een verschillende bekers. Alle kleuren, soorten, maten en materialen komen langs. En zoals met alles in het leven moet je ook een keuze maken welke herbruikbare koffiebeker je eigenlijk wilt. Wil je er een met een opening die niet dicht kan of juist een lekvrije. Wat voor materiaal wil je? Inklapbaar? Groot of klein? Zo kunnen we eindeloos doorgaan. Zoals met alles kun je het beste bedenken wat jij in een koffiebeker zoekt en dat kiezen!

Ps. nog een kleine tip: het wordt steeds normaler voor koffietentjes om korting te geven op je drankje wanneer je je eigen beker gebruikt. Neem hem dus zeker mee wanneer je een koffie gaat halen bij je favoriete koffietent! Zoals altijd: leuk voor je portemonnee, lief voor de natuur!

Heb jij een favoriete beker? Wil je niet alleen een duurzame koffiebeker, maar ook een duurzame lunchbox? Klik dan hier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.