My Eco Home.nl
duurzame-lunchbox
Keuken

Onze keuzes voor een duurzame lunchbox

Laten we eerlijk zijn, toen wij tieners waren namen we iedere dag onze lunch mee naar school in plastic zakjes of verpakt in aluminiumfolie. Ons zou je niet vinden met zo’n lelijke broodtrommel. Dat betekent dat wij samen goed waren voor 730 weggegooide plastic zakjes per jaar, alsof het niets is. Inmiddels weten we wel beter en hebben we ieder onze eigen manier om de lunch mee te nemen naar werk. En allebei op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Hip zijn en een duurzame lunchbox hebben is echt mogelijk. Wij introduceren 4 verschillende lunchverpakkingen! 

Boc’n’Roll Foodwrap

Wij zijn opgegroeid met brood als lunch. Niets mis mee, wij vinden brood hartstikke lekker en de variaties qua beleg en brood zijn eindeloos. En er bestaat dus ook een lunchverpakking die ideaal is voor brood, de Boc’n’Roll Foodwrap. Deze lunchverpakking valt nog het beste uit te leggen als een placemat en burrito en dat is eigenlijk ook precies wat het is. Je kunt de Boc’n’Roll helemaal uitvouwen tot placemat, daar leg je je brood en eventueel ook snacks en fruit in waarna je hem vouwt tot een burrito foodwrap. Met de klittenbandsluiting blijft de wrap stevig bij elkaar ongeacht de vorm van de wrap. Is het tijd voor de lunch dan vouw je de wrap weer uit tot een placemat, ideaal om je lunch vanaf op te eten. Na gebruik vouw je de sandwich wrap op tot een smalle verpakking (11 x 15 cm). Zo klein dat het bijna geen plaats meer inneemt in je tas, wat een uitvinding! 

De foodwrap komen in verschillende kleuren en printjes. De buitenkant van de wrap is katoen, de binnenkant gelamineerd TPU en waterdicht. Neem na gebruik alleen even af met een vochtige doek en dan is ie klaar voor de volgende keer. Is de wrap heel vies stop je het in de wasmachine. Koud wassen is het beste, maar de Boc’n’Roll kan tot op (max.) 40 graden worden gewassen. 

Ben jij geïnteresseerd in zo’n handige Boc’n’Roll Foodwrap? Hij is al vanaf €10.00 te krijgen bij Bewust Puur!

duurzame-lunchbox

Bee’s Wrap 

Bee’s Wrap maakt doeken van bijenwas die de grote vervanger zijn van aluminiumfolie. Ideaal om schalen mee af te dekken en etenswaren mee in te pakken. Dat geldt dus ook voor de speciale Sandwich wrap. Deze limited edition van Bee’s Wrap is perfect om je lunch in mee te nemen. Gemaakt van biologisch katoen, boomhars, bijenwas en jojoba-olie. Verder heeft de wrap een antiseptische werking.

De limited edition wraps komen in 2 verschillende prints en zijn 33 x 33 cm. Je vouwt de wrap om je lunch heen door de warmte van je handen en bindt het vast met het touwtje dat erbij zit. Na het consumeren van het eten kun je de wrap klein vouwen zodat het geen ruimte meer inneemt in je tas. Afspoelen onder koud water en eventueel wat afwasmiddel en laten drogen. Spoel het niet af onder warm water, daar reageert de bijenwas op. 

De wraps gaan ongeveer een jaar mee, daarna vermindert de antibacteriële werking en wordt het sluitend vermogen minder. Ben je veganistisch dan heeft Bee’s Wrap ook een vegan variant waar de bijenwas is vervangen door plantaardige was. 

WIl je meer weten over Bee’s Wrap klik dan hier. De Bee’s Wrap Sandwich Limited Edition is verkrijgbaar voor €24.95 bij Big Green Smile.

bees-wrap

Stasher Bag

De voordelen van plastic, zonder dat plastic wordt gebruikt. Dat is Stasher Bag, zij hebben zip-lock bags gemaakt van 100% platinum siliconen. Je kunt het voor meerdere dingen gebruiken waaronder als lunchverpakking. De Stasher Bag is veilig te gebruiken in de magnetron en vaatwasser. Verder kun je de Bag gebruiken om groenten in te koken.

Er bestaan verschillende maten van de Stasher Bag, 26 x 21.5 cm en 18 x 19 cm. Wil je een Stasher Bag speciaal voor de snacks dan is er een kleine variant van 19 x 12 cm. Wij vinden thuis de grotere versie handiger omdat er naast broodjes ook nog een snack of fruit bij past. Heb jij al genoeg broodtrommels in huis, maar lijkt de Stasher Bag je toch handig. Je kunt het ook als toilettas gebruiken! 

De Stasher Bags komen in verschillende kleuren. De grote versie kost €24.95, de kleine bag €14.95 en de snack bag is €12.95. Allemaal te verkrijgen bij Big Green Smile!

stasher-bag

KitchenBrothers 

Vind je een broodtrommel uiteindelijk toch het makkelijkste dan is er ook genoeg op de markt. Na jaren reizen eet ik inmiddels vaker warm eten voor lunch dan brood, ik zocht dus een broodtrommel die ook pasta’s en salades kon bewaren zonder te lekken. 

KitchenBrothers biedt een lunchbox aan gemaakt van RVS, waarvan 75% gerecycled staal is. Verder is de lunchbox vrij van BPA en 100% lekvrij dankzij de siliconen ring. Een ander groot voordeel, naar mijn mening, is dat de er geen vlekken achterblijven in de broodtrommel van bijvoorbeeld pastasaus.  

De broodtrommel komt met 3 verdelers waardoor je de verschillende etenswaren van elkaar kunt scheiden. Je kunt de verdelers eruit halen zodat je ervoor kunt kiezen hoe groot een compartiment moet zijn. Er zijn twee verschillende maten van de KitchenBrothers lunchbox, 800 ml en 1400ml. Het beste is om de lunchbox met de hand af te wassen, maar je kunt hem ook in de vaatwasser stoppen. Zorg er dan wel voor dat je de siliconen ring verwijdert, er bestaat een kans op krimpen van de ring in de vaatwasser. 

Je kunt de lunchbox van KitchenBrothers krijgen bij Bol.com voor €24.99 (800ml) en €27.99 (1400ml)

Verschillende keuzes voor duurzame lunchboxen

Het is een wondere wereld wanneer je op zoek gaat naar een duurzame lunchbox. Waar wij vroeger alle kleuren Mepal broodtrommels in huis hadden staan is er nog zoveel meer. Een plastic lunchbox is echt niet meer nodig. Net als met zoveel producten heeft iedereen een voorkeur van wat zij in een lunchverpakking zoeken. Voorop staat bij ons in ieder geval dat de lunchverpakking plasticvrij is. Maar dan zijn er nog zoveel meer opties, wil je een lunchbox of liever een wrap? Een vegan-friendly lunchbox of toch niet? Een verpakking geschikt voor alleen brood of ook warme maaltijden en salades? Wij hadden echt geen idee toen we hier naar op zoek gingen wat er eigenlijk allemaal op de markt was. Zoals met alles moet je iets kiezen dat voor jou werkt. Je wilt uiteindelijk een duurzame lunchbox die eindeloos mee gaat. 

Ken jij nog meer hippe merken die een duurzame lunchbox aanbieden? Eet jij liever een warme maaltijd voor lunch of toch het klassieke boterhammetje?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.