My Eco Home.nl
uitwisbaar-notitieboek
Lifestyle

Een uitwisbaar notitieboek, leuk om te geven én te krijgen!

Een uitwisbaar notitieboek, te gebruiken voor allerlei doeleinden, zowel zakelijk als privé. Super duurzaam, milieuvriendelijk én nog steeds handig. In plaats van dat je een notitieblok vol schrijft en daarna weggooit kun je nu eindeloos blijven schrijven. Ondanks dat we in een digitale wereld leven hebben we soms toch de behoefte om dingen op papier te zetten. Daar komt het uitwisbare notitieboek in beeld. Je hebt verschillende merken die een uitwisbaar notitieboek aanbieden en wij lichten er in dit artikel drie Nederlandse bedrijven uit! 

Wat is een uitwisbaar notitieboek

Een uitwisbaar notitieboek ziet er op zich niet echt anders uit als een normaal notitieboek. Het is een fysiek boekje met een soort whiteboard papier. Je schrijft met een speciale pen die later weer uitgewist kan worden. De inkt van de pen droogt na een aantal seconden op, dus je net geschreven notities worden niet weer uitgeveegd en het geeft niet af. Is het notitieboek vol dan kun je met water en een doekje de notities volledig verwijderen. Zo kun je je notitieboekje weer opnieuw gebruiken. Heb je een schrijffout gemaakt dan hebben de meeste pennen een ‘gum’ aan de achterkant zodat je je fout kunt corrigeren. 

uitwisbaar-notitieboek

Voordelen van een uitwisbaar notitieboek

Je gebruikt pen en papier voor allerlei redenen. Voor een boodschappenlijstje, een snelle krabbel als je aan de telefoon hangt, een to do lijstje en noem zo maar op. Een aantal merken bieden de optie om je eigen uitwisbare notitieboek te creëren. Zo heb je een notitieboek die volledig past bij jou. Ga je het zakelijk gebruiken of juist als bullet journal? Een kalender of een to do lijst, of een combinatie van alle. Zo verspil je geen ruimte in het notitieboek en heb je altijd de pagina’s voorhanden die jij nodig hebt. Is het notitieboek vol en wil je pagina’s blijvend bewaren dan kun je een app downloaden waarbij je de pagina’s van je notitieboekje kunt scannen op je telefoon. Zo raak je ook nooit meer een notitie kwijt! 

GreenStory

Het eerste merk dat we online tegenkwamen die een uitwisbaar notitieboek aanbiedt was GreenStory. Broer en zus Masmas begonnen in de schoolbanken al met het verkopen van gerecyclede schriften en duurzame pennen en gingen zo ondernemend heen. Ze verkopen inmiddels verschillende duurzame producten zoals bamboe wasbare wattenschijfjes, wattenstaafjes en blokken zeep. Nu verkopen ze dus ook uitwisbare notitieboekjes: GreenBook. 

greenbook-uitwisbaar-notitieboek

Wat biedt GreenBook aan?

Ze verkopen de notitieboeken in allerlei soorten en maten en je kunt ook je eigen notitieboek samenstellen. Zelfs een vegan notitieboek is mogelijk! De notitieboeken worden bij elkaar gehouden met ringen, wil je dus je pagina’s in een andere volgorde hebben dan pas je dat gemakkelijk aan. Ze bieden ook magnetische of herplakbare whiteboards aan, gemakkelijk om op de koelkast, deur of raam te plakken. Ook ideaal om zakelijk te gebruiken, zo werken we thuis en op kantoor toe naar een groen wereld. Niet alle notitieboeken komen met een pen, dus let op wanneer je besteld of dit inclusief is. 

De meeste producten worden geproduceerd in de EU en altijd onder eerlijke werkomstandigheden. Verder is iedere verzending van Green Story volledig plastic vrij en CO2 neutraal. 

Heb jij behoefte aan een jaarkalender, nutrition planner, een kladblok of misschien zelfs allemaal? Dit alles is verkrijgbaar bij GreenStory

Lees 15 redenen om vandaag nog met minimalisme te beginnen!

Bambook

Je ziet dat veel duurzame merken ontstaan dankzij studenten die streven naar een betere wereld. Dit is ook het geval van Bambook. Vier studenten waren aan het brainstormen waardoor papier na papier in de prullenbak belandde. Daardoor ging uiteindelijk een lampje branden, al dat papier wat verloren gaat, dat kan anders! Bambook en het uitwisbare notitieboek waren geboren. 

Wat biedt Bambook aan?

De notitieboekjes zijn ideaal, ze komen in ringband en in verschillende maten zoals A3, A4 en A5 met een soft- en hardcover. Ben je gek op post-it’s dan biedt Bambook magnetische sticky-notes aan die je gemakkelijk op bijvoorbeeld de koelkast kunt plakken. Ze hebben een flow book voor UI/UX designers of wil je liever zelf een notitieboek in elkaar zetten, dan kan dit ook. De notitieboeken bestaan uit 20 pagina’s dus het neemt nooit veel ruimte in. Het komt inclusief een pen en de Bambook app waar je al je notities kunt bewaren. Wij hebben het Bambook do book getest. Benieuwd? Je leest het hier!

bambook-uitwisbaar-notitieboek

Bambook’s missie

Bambook wil niet alleen jouw huis verduurzamen, maar ook helpen de wereld te herstellen. Voor elk product dat wordt verkocht wordt er ook een boom geplant. Bestel je 10 producten dan plant je indirect 10 bomen! De producten worden zoveel mogelijk in Nederland gemaakt en ingepakt op een sociale werkplaats in Ede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En daarbij werkt Bambook samen met Fietskoeriers, dus is het mogelijk om de levering op de fiets te doen dan wordt dit gedaan. Al deze initiatieven dragen bij aan een groenere en socialere wereld, we like! 

Wil je een do book, een blanco notitieboek of toch liever pagina’s met stipjes zodat je een bullet journal kan beginnen, het is allemaal mogelijk bij Bambook

Correctbook

Schrijf, scan, wis, repeat. Dat is super duurzaam en het idee achter Correctbook. Een uitwisbaar notitieboek dat oneindig meegaat. Oprichter Sam kwam op het idee van een uitwisbaar notitieboek na een vakantie in Zuid-Afrika waar de kinderen niet om voeding of kleding vroegen maar pen en papier. Schriften kopen is duur en een terugkerend probleem omdat het schrift vol raakt en er weer een nieuwe gekocht moet worden. Tijd voor een oplossing. 

Wat biedt Correctbook aan?

Correctbook verkoopt voornamelijk notitieboeken en flashcards. Er zijn een aantal accessoires zoals extra pagina’s, een inktpot om de pen te hervullen en een doekje waarmee je je notities weer kunt wissen. De notitieboeken komen in verschillende kleuren en afmetingen, voor ieder wat wils. 

Correctbook’s missie

Het belangrijkste waar Correctbook naar streeft is het verminderen van analfabetisme. Ter wereld zijn er 800 miljoen mensen boven de 15 die niet kunnen lezen en schrijven. Voor ieder notitieboek dat wordt verkocht wordt er een kind in ontwikkelingsgebieden aan drie maanden schrijven geholpen. Dus niet alleen werkt Correctbook aan een duurzame wereld, ze helpen daarbij ook nog kinderen naar een betere toekomst! 

correctbook-uitwisbaar-notitieboek

Wil jij graag een uitwisbaar notitieboek voor jezelf én een kind dat nu iedere dag zonder pen en papier naar school gaat? Overweeg dan zeker om een Correctbook te kopen! 

Wij worden helemaal enthousiast des te meer we horen over uitwisbare notitieboeken en vinden dit een super tof cadeau om te geven én (uiteraard 😉) om te krijgen!

Was jij al bekend met het uitwisbare notitieboek? Welke duurzame producten ben jij nog meer fan? Laat het ons weten in de comments! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.