My Eco Home.nl
bambook-do-book
Lifestyle,  Reviews

Review Time: Bambook Do Book. Onze ervaring!

Ja, we schreven er al eens over, het uitwisbare notitieboek. Wij waren na onderzoek geïntrigeerd en ik besloot tot kopen over te gaan. Inmiddels zijn de Bambook do book en stiften binnen en heb ik mezelf ontpopt als een waar Bambook testpersoon! Tijd voor een review dus, mijn eerlijke mening en ervaringen over de producten die ik in huis heb gehaald. Veel leesplezier! 

Wat is Bambook?

Bambook, een bedrijf van vier ondernemende studenten die inzagen dat al dat papier wat verloren gaat zonde is en hoogst milieuonvriendelijk. De oplossing? Een notitieboek die tot in de eeuwigheid meegaat. Pagina’s van een soort whiteboard papier en een speciale pen die je later weer kunt uitwissen. Je kunt Bambook zien als een verkoper van schrijf- en kantoorartikelen maar dan zero waste! Wil jij je notities nooit meer kwijtraken? Geen zorgen, daarvoor is er de Bambook app. Een app speciaal gecreëerd om al jouw onvergetelijke notities in op te slaan.

Bambook’s missie

Een wereld met minder papierverspilling en minder ontbossing op een slimme manier. In feite gaan ze niet alleen voor ontbossing maar zelfs voor herbebossing, omdat voor ieder product dat Bambook verkoopt er een boom wordt geplant! Dit wordt gedaan door het Eden Projects, die bomen in Madagaskar plant. Dit is positief voor het milieu en de sociale economie, omdat het lokale bewoners werkgelegenheid biedt. Dichter bij huis is Bambook ook goed bezig. De producten worden geproduceerd in Nederland op een sociale werkplaats in Ede waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Heb jij een Bambook product besteld en woon je buiten de stad dan komt DHL bij je langs. Woon je in de stad? Grote kans dat Fietskoeriers je pakketje komen langsbrengen. Als er CO2-uitstoot voorkomen kan worden dan wordt dat ook gedaan! Alles lezen over Bambook’s missie? Klik hier!

De producten 

Ik ben trotse eigenaar van het Bambook do book en de set stiften (maat S). Er is eigenlijk maar een reden waarom ik het do book koos en dat is omdat er maand- en weekplanners inzitten. Er zijn twee maand- en twee weekplanner pagina’s, verder heeft het een ‘focus’ pagina en vier ‘to do list’ pagina’s. De rest is gevuld met een mix van blanco en lijn. Het formaat van het do book is A5, wat een reguliere agenda meestal ook is. De stiften komen in twee verschillende maten small (0.6mm) en medium (1mm). In een set zitten 4 stiften: zwart, rood, blauw en groen. 

bambook-do-book
Bambook do book

De verpakking

De producten waren verpakt in een kartonnen doos, die precies op maat was voor het do book. Geen extra grote doos of overbodige ruimte opgevuld met plastic, hij past gemakkelijk in de brievenbus. Het werd geleverd door DHL. Helaas woon ik niet waar Fietskoeriers bezorgd dus zij konden het pakket niet bij me afleveren. Toen ik het pakket opende zag ik een toffe print aan de binnenkant van de doos met een kleine boodschap erin. Maakt je direct enthousiast om het product te gaan gebruiken! 

De prijs

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb het do book gekocht voor € 24.95. Het komt met een zwarte pen en de Bambook app. De stiften set kocht ik erbij voor € 8.95. Een zeer redelijke prijs als je bedenkt dat dit je laatste agenda aankoop ooit is! Ik heb alles gekocht op de website van Bambook zelf, een duidelijke site met prettige webshop.

Mijn ervaring

Mijn trainer gaf aan dat het echt heel handig is om een agenda te hebben. Sinds ik van school af ben, nu zo’n 10 jaar geleden, heb ik geen agenda meer aangeraakt, de associatie met huiswerk was denk ik iets te groot. Wat ik eeuwig zonde vind van agenda’s is dat het veel papier is en maar een jaar meegaat. Daarna wordt er niets meer mee gedaan, dus toen ik op zoek ging naar een agenda kwam ik al snel bij Bambook uit. Als ze notitieboeken hebben, dan misschien ook wel een agenda was mijn redenering. En dat was gelukkig ook zo, de keuze was zo gemaakt en het do book lag al snel in mijn winkelmandje! 

De pagina’s 

Aangezien er maar 2 maandplanner pagina’s zijn en ik soms ook afspraken verder in de toekomst heb, heb ik de lijn pagina’s achterin omgedoopt tot maanden van het jaar. Daarin staan verjaardagen en mocht ik een afspraak hebben zet ik het daar totdat de maand aanbreekt en ik het in de maandplanner kan zetten. Ik dacht dat ik liever 12 maand pagina’s had, maar dat blijkt niet het geval. Wat ik wel graag had gehad was vier week pagina’s in plaats van twee. Dan heb je een voor een maand lang je weken gepland. Het is uiteraard geen ramp en twee is ook goed, maar het lijkt me toch net iets gemakkelijker. 

De focus pagina gebruik ik heel sporadisch. Ik heb wel enthousiast al mijn doelen, ochtendroutine en reminders opgeschreven, maar ik kruis niets af en kijk er eigenlijk ook vrij weinig naar. Dat zit toch wel iets meer in mijn hoofd dan dat ik het op papier nodig heb. 

Ook de blanco pagina’s blijven doorgaans leeg, ik ben geen geboren tekenaar. Ik gebruik het soms nog wel eens voor het opschrijven van notities of kladjes. Waar ik normaal een papiertje voor gebruik gaat dat nu op de blanco pagina. En nu ik er zo over nadenk gebruik ik dus echt veel minder papier.

Het schrijven

Het schrijven in het do book gaat heel vlot. Ik wacht een aantal seconden tot de ‘inkt’ droog is voor ik een pagina om sla. Nadat het droog is kun je het niet meer uitvegen met je hand. Ik kan me voorstellen dat wanneer je linkshandig bent je hier nog wel eens tegenaan loopt. Zodra het opdroogt blijft het wel goed zitten, ik heb een aantal keren gehad dat het een beetje vervaagd. Meestal in de hoeken of waar pagina’s extra tegen elkaar schuren. Maar even opnieuw het woord opschrijven en het staat er weer. De pennen zelf voelen en schrijven als een normale dunne pen. Als je niet schrijft is het slim om de dop weer op de pen te doen aangezien de punt wel snel uitdroogt. Is de pen uitgedroogd? Druk even met de punt op het papier en dan is het zo weer terug.

bambook-stiften
Bambook stiften set (Maat S)

Het schoonmaken

Het schoonmaken gaat ook gemakkelijk. De gum aan de achterkant van de pen kun je gebruiken om correcties te maken. Ik heb wel gehad dat ik dan (vooral met de groene pen) gumde en het een groene vlek achterliet. Dan wordt het niet helemaal wit meer. Wanneer je een doekje en water gebruikt heb je dit probleem niet. Ik zou aanraden om notities die al langer staan of grote stukken tekst met een doekje er vanaf te halen. Bambook verkoopt hiervoor een speciale schoonmaakset, maar een doekje werkt ook! 

De Bambook App

De app heb ik nu een paar keer gebruikt. De foto’s maken is gemakkelijk, het knipt de foto voor je af zodat je alleen de pagina ziet. Verder kan je de foto’s van kleur veranderen, hernoemen en onderverdelen in zelfgemaakte mappen. Zo kun je altijd een notitie weer terug vinden! 

bambook-app

Conclusie

Ik ben echt super gelukkig met mijn nieuwe do book! Ik gebruik het voor van alles. Ik gebruik hem vaak en heb hem altijd bij de hand. De meest gebruikte pagina is met afstand de to-do list. Ik ben veel productiever wanneer ik opschrijf wat ik die dag gedaan wil krijgen. Dat wil niet zeggen dat ik ook alles doe hoor, laten we eerlijk zijn dat gaat de ene dag beter dan de andere 😉. Persoonlijk raadt ik het do book en de stiften van Bambook echt aan. En des te meer mensen uitwisbare notitieboeken en planners gaan gebruiken, des te minder papier er wordt verspild! 

Kon jij het uitwisbare notitieboek al? Gebruik jij tegenwoordig nog een agenda? 

***De producten waar in dit artikel over worden gesproken hebben wij zelf aangeschaft. De mening die wij hier delen is onze eigen mening na gebruik van de producten.***

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.