My Eco Home.nl
happy valentines day
Lifestyle

Duurzame Valentijnscadeaus? Hiermee verover je het hart van jouw Valentijn!

Wie kunnen jou het beste helpen bij het kopen van jouw duurzame valentijnscadeaus? Wij natuurlijk! We zullen jou nog even last minute helpen bij het scoren van de ultieme duurzame valentijnscadeaus. We zullen deze commerciële feestdag even een groen tintje geven. 😉 Want wij hebben inspiratie genoeg! Man of vrouw, het maakt niet uit. Er zit voor iedereen een geschikt cadeau tussen. Daar gaat het hart van jouw Valentijn vast sneller van kloppen!

Uitwisbare agenda en uitwisbaar notitieboek

Tsja, met stip op één bij ons, de uitwisbare agenda en/of uitwisbare notitieboek van Bambook. We testen deze nu al een tijdje en zijn zó enthousiast. Over het algemeen houden vrouwen van lijstjes en dingen op papier zetten. Nu is het natuurlijk zo dat voor al die lijstjes onnodig bomen worden gekapt. Het percentage regenwoud neemt daardoor ieder jaar af. Vreselijk! Goed om te beseffen dat hier een goede oplossing voor is!

Bambook maakt namelijk uitwisbare notitieboeken en agenda’s. Nooit meer papier verspillen dus, maar lekker schrijven. Wanneer je notitieboek vol is wis je de gemaakte aantekeningen en begin je weer gewoon opnieuw!

Ho stop. Maar hoe zit dat dan met de notities die je wilt bewaren? Het is toch onhandig dat je deze telkens moet wissen? Geen paniek, hier hebben ze bij Bambook natuurlijk ook over nagedacht. Fotografeer je notities en sla ze op in de speciale App van Bambook. Super handig, zo blijven je notities voor altijd bewaard én je kunt ze in de app ook nog eens rangschikken op categorie.

Zo kun je je boodschappenlijstje of je to do list gemakkelijk bewaren en terugvinden! Merk je het al? Wij zijn laaiend enthousiast, dat gaat jouw Valentijn ook zijn wanneer je haar (of hem) een Bambook item gaat geven.

Er zijn verschillende opties, zo hebben ze bij Bambook kant-en-klare notitieboeken en agenda’s, met verschillende kaften. Het is ook mogelijk om je eigen notitieboek samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor blanco pagina’s, lijn pagina’s, to do pagina’s en nog veel meer!

Bambook uitwisbaar notitieboek

De producten worden standaard geleverd met een speciale stift, maar je kunt je pakket ook uitbreiden met extra stiften in verschillende maten en kleuren, een schoonmaaksetje en een potje met inkt om je pen opnieuw te vullen.

Nog niet enthousiast? Neem dan eens kijkje op de website van Bambook. Nog een kleine sidenote: voor ieder verkocht product plant Bambook een boom terug, da’s nog eens een groene gedachte. 🙂 Wij weten in ieder geval dat je met dit cadeau echt punten gaat scoren!

Zoutlamp

Wanneer je je regelmatig bevind op onze website is het je vast niet ontgaan dat wij gek zijn op zoutlampen. Er staat er één in de woonkamer, maar ook een kleine op de slaapkamer van de baby en in het kantoor! Een ware zoutlamp oase. 😉

Dat enthousiasme is niet ongegrond, we hebben er al eens eerder een artikel over geschreven. Klik hier als je benieuwd bent naar de voordelen van een zoutlamp.

Door de kleur van de zoutlamp kom je al direct in een valentijn mood, mooi roze of lichtrood. Hij geeft een warm licht wat ook nog eens erg knus is.

zoutlamp

Een ervaring of belevenis

Dit is een inkoppertje vinden wij, want een ervaring of belevenis voegt zoveel meer toe dan een bosje bloemen. Het bosje bloemen verwelkt uiteindelijk weer, maar een ervaring blijft je altijd bij! Helemaal als je er foto’s van maakt. Hieronder volgen een aantal leuke tips om te gaan ondernemen met je Valentijn:

  • Ga een romantische strand- of boswandeling maken;
  • Doe eens gek en kook een drie gangen menu, liefde gaat immers door de maag;
  • Organiseer een winterpicknick in de tuin, zorg voor een vuurtje, regel warme choco met slagroom en iets lekkers te eten;
  • Neem je Valentijn mee naar een dierentuin, museum of de bioscoop.

Dit zijn een paar opties, maar je kunt je natuurlijk helemaal uitleven! Vergeet niet een paar leuke foto’s te maken van jullie belevenis, dan is het voor altijd vastgelegd. 😉

romantische trip

Zelf gemaakte kaart

Wees creatief en maak een kaart! Hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zoek op Pinterest een leuk versje en schrijf dat op de voorkant versiert met hartjes en glitters, om maar even iets te noemen. Het gaat uiteindelijk om de tekst die je kwijt wilt aan je Valentijn natuurlijk. Dat je hem of haar waardeert in wie hij is of wat hij doet. Dat je trots bent op wie jullie zijn. Nu ik dit zo opschrijf… misschien moet ik zelf ook maar even een kaartje maken haha.

Oja, en als je de kaart gaat maken van restjes knutselspullen dan heb je helemaal duurzame valentijnscadeaus!

Thuis uit eten via een lokaal restaurant

In deze tijden is het helaas niet mogelijk om jullie lievelingsrestaurant te bezoeken en daar te genieten van een heerlijk menu. Gelukkig bieden veel restaurants bezorgservices aan zodat jij als nog kan genieten van een valentijns diner! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lokaal te shoppen en zelf een lekker gerecht of reeks gerechten te bereiden.

Eigen gemaakte taart of koekjes

Dit vinden wij ook een leuke, bak de lievelingskoekjes/taart van je Valentijn. Daar scoor je geheid punten mee! Verpak de koekjes in een mooi blik of op een gezellig bord en maak een kaart met een vrolijke tekst. Echt, zo simpel kan het zijn.

koekjes op een bordje en thee

Een luchtzuiverende plant

Wil je uitpakken? Geef dan een mooie plant cadeau in plaats van een standaard bosje rozen! Heb je veel langer plezier van. Wanneer je kiest voor een luchtzuiverende variant dan heb je er zelf ook nog baat bij. Deze planten kunnen namelijk, je raadt het al, de lucht in een woning zuiveren! Wij hebben een top tien gemaakt van onze lievelingsplanten in dit artikel. Je kunt ook direct kijken op de website van plantjes.nl om een plant te scoren! Wordt ‘ie ook nog thuisbezorgd!

Hebben we jou kunnen inspireren? Of heb jij nog tips voor duurzame valentijnscadeaus? Laat het ons weten in de reacties! Enne…. Happy Green Valentines Day!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.