My Eco Home.nl
Too good to go box
Keuken,  Lifestyle,  Reviews

Review Time: De Too Good To Go Box!

Ben jij al bekend met de Too Good To Go Box? Of heb je hier nog nooit van gehoord? Goed nieuws, dan gaan wij je bijpraten want wij zijn enthousiast over Too Good To Go! Wij leggen je alles uit over het concept, de App, de boxen en de aangesloten bedrijven in dit artikel. Wie weet ga jij binnenkort ook een Too Good To Go Box bestellen!

Wat is de Too Good To Go Box?

Too Good To Go is een van origine Deens bedrijf dat voedselverspilling overal ter wereld wil tegen gaan. Dit doen zijn door middel van hun App, de Too Good To Go App. Allerlei soorten bedrijven kunnen zich aansluiten bij deze App en hun producten die niet meer verkoopbaar zijn in de winkel aanbieden aan consumenten voor een kleine prijs. Want eerlijk: producten zijn vaak langer houdbaar dan de datum die erop staat aangegeven. Daarom is de App ook zo’n goed alternatief!

De app biedt in feite ruimte aan bedrijven om producten die over datum zijn aan te bieden aan consumenten voor kleine prijzen. Daarbij dragen ze bij aan het tegengaan van voedselverspilling, weten ze nog omzet te genereren met producten die anders weg werden gegooid en binden ze mogelijk nieuwe klanten aan het bedrijf. Win-win toch!? Wij vinden het zo’n gaaf concept!

too good to go tas

Hoe werkt het?

Het werkt dus heel makkelijk, je gaat naar de App Store en download de Too Good To Go App. Je maakt vervolgens een account aan en je kunt beginnen. Zet bijvoorbeeld binnen een straal van 15 kilometer van je woning aan dat je de bedrijven wilt zien die meedoen. Je kunt natuurlijk ook grote of kleinere afstanden vanaf jouw woonplaats kiezen. Ook kun je op bedrijfsnaam of locatie zoeken. Je kunt in de App ook jouw favoriete winkels liken zodat je in één oogopslag kunt zien of zij een Too Good To Go Box aanbieden.

De app is super overzichtelijk en bestellen is makkelijk. Op het moment dat je ziet dat een winkel van jouw keuze een box aanbiedt klik je simpelweg op het bedrijf en klik je op reserveren. Vervolgens vink je aan hoeveel boxen je wilt en kun je betalen! Betalen kan heel gemakkelijk via Ideal, maar het is ook mogelijk om via creditcard, Google Pay, Apple Pay of PayPal te betalen.

Bij het reserveren van de box staat een tijdslot vermeld wanneer je de box bij de betreffende winkel kunt ophalen. Het is de bedoeling dat je dit ook binnen dit tijdslot doet. Wanneer je in de winkel bent open je de App, geef je aan dat je de box hebt opgehaald middels een swipe beweging en laat je dit aan de medewerker zien. Zij halen vervolgens de box voor je. That’s it! Easy does it toch?

De prijzen zijn klein, zo betaal je bijvoorbeeld voor de inhoud van een box die normaal gesproken €14,99 zou kosten nu €4,99. Ook zijn er boxen van €2,99 beschikbaar. Er zijn verschillende boxen die aangeboden worden. Zo heb je de Magic Box, dan weet je niet wat je aangeboden krijgt. In de App staat wel vermeld wat er mogelijk allemaal in kan zitten, maar uiteindelijk is het echt een verrassing.

Daarnaast is er een Brood Box, het moge duidelijk zijn dat deze box zich richt op het redden van brood en banket. Ook is er een A-merken Magic Box, deze box bevat minstens 14 A-merk producten die voor de helft van de winkelprijs naar een Post NL punt verzonden wordt. Het is de bedoeling dat je de box daar dan ophaalt. Genoeg opties dus!

Welke bedrijven zijn aangesloten bij Too Good to Go?

Er zijn inmiddels behoorlijk wat bedrijven aangesloten bij Too Good To Go. De teller staat inmiddels op 5134 partners. Dit zijn alle Nederlandse supermarkten, winkels, restaurants en café’s, maar ook bakkers. Ieder bedrijf dat ook maar iets met eten doet zou zich in principe aan kunnen sluiten. Tof hè.

Misschien ben je bekend met onderstaande bedrijven, deze zijn ook aangesloten bij Too Good To Go:

 • Hema
 • Albert Heijn
 • Ekoplaza

Wat vind ik van de Too Good To Go Box?

Nou, ik voelde me weer even kind! Zo spannend dat je iets hebt besteld zonder dat je weet wat erin zit, echt een verrassing. Bij onze lokale supermarkt zag ik op zaterdagmiddag dat ze een Magic Box beschikbaar hadden die ik tussen 18:00 en 20:00 uur kon ophalen. Helemaal goed, ik had al bedacht dat wat er in zou zitten ik zou proberen om het zondag/maandag op te maken! 

Op naar de winkel! Tijdens het reserveren moest ik gelijk betalen, dus dat was al afgehandeld. Bij aankomst bij de servicebalie gaf de medewerkster aan dat ik in de App moest bevestigen dat ik aanwezig was om de box op te halen. Dus ik swipte en liet dit vervolgens zien. Vervolgens kreeg ik mijn box en ging ik zo snel mogelijk naar huis.

Het thuisfront was inmiddels ook super nieuwsgierig naar wat er in de box zou zitten dus meteen bij thuiskomst ging de tas open. Ik trof het volgende aan in de tas:

inhoud too good to go tas
 • Gemarineerde Pangafilet
 • Lactosevrije Kaas
 • Pakje Bertolli Boter
 • Kant-en-klaar maaltijd Mihoen
 • Kant-en-klaar maaltijd Babi-Pangang
 • Bloemkoolroosjes
 • Garden Gourmet Vegetarische Burger
 • Mini Kippendijtjes Curry Madras voor bij de borrel

Zeg nou zelf, dat is een behoorlijk goed gevulde tas voor €4,99! Al moet ik zeggen dat ik ondanks dat het zijn geld echt waar is en je er meerdere maaltijden van kunt maken ik een klein beetje teleurgesteld was. Ik hoopte namelijk op verse groentes en fruit waarmee ik zelf maaltijden kon maken. Eerlijk, ik ben geen fan van voorverpakte maaltijden en vlees en vis uit de supermarkt. Uiteraard had ik kunnen verwachten dat er voorverpakte producten in zouden zitten en ik was niet van plan om iets weg te gooien.

Gelukkig is mijn partner de beroerdste niet en had hij zondagmiddag al trek in een kant-en-klare Babi-Pangang en gaf hij aan dat hij ook de Mihoen wel op zou eten. De bloemkool heb ik verwerkt tot soep, de kaas kan gewoon op een crackertje, en de vegetarische burger had ik zelf ook kunnen kopen dus die komt ook wel op!

Nu kwam ik er later dus achter dat er ook groente en fruit boxen bestaan! Een volgende keer zou ik dus eerder zo’n box bestellen of een brood box omdat ik dan zeker weet dat wat er in zit op komt. Dus ondanks het verrassingseffect dat er aan zit ben ik eerder iemand die toch voor zekerheid gaat als het op eten aankomt. 😉

Ben je niet moeilijk met voorverpakt eten? Dan zou ik zo’n magic box zeker aanraden! Leuk om eens wat anders te proberen en echt zijn geld waard! Daarnaast is de Too Good To Go App makkelijk in gebruik, je ziet in een oogopslag of jouw favoriete winkels nog een box beschikbaar hebben. 

Plus, super leuk om op deze manier bij te dragen aan het tegen gaan van voedselverspilling! Dus, vind ik Too Good To Go en aanrader, jazeker! Ik hoop dat veel bedrijven zich in de toekomst gaan aanmelden en dat er nog heel veel boxen worden verkocht!

Heb jij al eens een Too Good To Go Box besteld? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.