My Eco Home.nl
Naïf billendoekjes
Badkamer,  Lifestyle,  Reviews

Review Time: Naïf Billendoekjes onderworpen aan de test!

Met een kleine dreumes in huis (of ben je met 1,5 al een peuter?) verbruik je een heleboel luiers. Nu heb ik me tijdens de zwangerschap/geboorte van de baby niet echt verdiept in recyclebare luiers. Daarbij heb ik een partner die van voorraad houdt, dus heb ik het komende jaar nog wel wegwerp luiers in bezit. Maar goed, wie weet ga ik dit ooit nog eens testen.

Naast luiers vliegen de billendoekjes ook de deur uit. Ik gebruikte veel WaterWipes! Echter, is Naïf afgelopen jaar met plasticvrije billendoekjes op de proppen gekomen. Die moeten natuurlijk getest worden. In dit artikel vindt je onze eerlijke mening over deze billendoekjes!

Naïf

Naïf is een Nederlands merk opgericht door twee vaders welke geen verzorgingsproducten konden vinden voor hun kinderen waar geen chemische ingrediënten aan waren toegevoegd. Dat moest anders! Zodoende is NaÏf geboren. Naïf staat voor eerlijk, onbevangen en onschuldig. De producten van Naïf kun je met een gerust hart gebruiken op de huid van je kindje. De producten van Naïf bestaan uit zachte, natuurlijke ingrediënten waarvan je weet wat het is. Hoe fijn!

Naast het feit dat ze enkel natuurlijke, vegan friendly ingrediënten gebruiken, willen ze ook aan de toekomst denken door middel van impact op het milieu. Geen microplastics en harde chemicaliën dus! Naast babyproducten hebben zij inmiddels ook een lijn ontwikkeld voor vrouwen. Het bleek dat de mama’s toch erg veel naar de producten van de baby’s grepen. 😉 En als laatste toevoeging de plasticvrije billendoekjes!

Baby met Naïf billendoekjes

Plasticvrije billendoekjes van Naïf

Wist je dat er in een standaard billendoekjes verpakkingen twee PET flessen aan plastic zit? Ik was echt in shock, hier had ik dus nooit bij stilgestaan. En er worden hier aardig wat billendoekjes gebruikt. Voor de billen, voor de toetjes maar ook om ff snel de Trip Trap stoel schoon te maken. Stel je voor dat ik één à twee pakjes per maand gebruik… Ja, ik weet het, ik ben ook niet perfect. Dat is behoorlijk veel onnodig plastic verbruik, dat kan dus beter!

De billendoekjes van Naïf zitten dus bomvol goede ingrediënten. De ingrediënten zijn sowieso allemaal natuurlijk, vegan én oceaan vriendelijk. Daarmee wordt bedoeld dat de ingrediënten die gebruikt zijn voor zowel de doekjes als de verpakking, niet schadelijk zijn voor de oceaan. Verder bevatten de billendoekjes van Naïf geen parabenen, bestaat de lotion voor 99% uit water en zijn ze alcohol- en parfumvrij! Geschikt voor ieder huidje dus.

De billendoekjes zijn plasticvrij gemaakt doordat de doekjes bestaan uit eucalyptus vezels. Deze zijn biologisch afbreekbaar en daarom veel beter voor de natuur dan reguliere baby doekjes. Het meest bijzondere aan de babydoekjes vind ik wel dat je de babydoekjes niet hoeft door te spoelen. Je gooit ze namelijk weg bij het restafval en ze composteren daar vanzelf. Binnen 8 weken is het doekje opgelost. Mooi hè!

Uiteraard is de verpakking van de billendoekjes ook niet vergeten. De verpakking is namelijk gemaakt van bio-plastic met suikerriet als hoofdingrediënt. De box waarin de doekjes geleverd worden is daarnaast gemaakt van FSC karton. Oké, nog een laatste bonuspunt: de doekjes zijn ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, zo min mogelijk uitstoot gerealiseerd dus!

Baby voetjes met Naïf billendoekjes

Dus, wat vind ik van de billendoekjes van Naïf?

Allereerst, zoals ik hierboven al aangaf gebruikte ik hiervoor WaterWipes, billendoekjes die geen schadelijke ingrediënten bevatten en voor 99% uit water bestaan. Super fijn en voor meerdere doeleinden te gebruiken. Daar wilde ik dus niet op inleveren. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet!

Na het gebruiken van een pakje billendoekjes van Naïf merk ik geen verschil op de huid van mijn dreumes. Hij kan goed tegen deze doekjes dus. Al had ik daar wel vertrouwen in aangezien er enkel natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Heel fijn dus!

Daarnaast vind ik de doekjes een prettig formaat hebben en stevig van kwaliteit zijn. Ik heb de indruk dat ik ook minder doekjes nodig heb om de boel schoon te maken. Een voordeel dus! Ze zijn daarbij goed nat en ruiken heerlijk!

Ook de billendoekjes niet verkeerd geprijsd. Als je één pak billendoekjes koopt voor de standaard prijs van €3,49 (bijvoorbeeld bij Big Green Smile) betaal je 0,06 cent per doekje. Best prima dus! Daarbij zijn de billendoekjes in grootverpakkingen nog goedkoper.

Mocht je grotere verpakkingen wensen kan ik je aanraden om te shoppen bij Bol.com. Wanneer je daar een grootverpakking aanschaft bespaar je soms tot 15%. Bijkomend voordeel: je hoeft niet te slepen met zo’n zware doos aangezien hij thuis wordt geleverd. 😉

Anyway, ik was al fan van de zonnebrand van Naïf (lees hier mijn review!) én de vette crème voor de droge babyhuid maar nu dus ook van de billendoekjes. Langzaam aan veranderd de hele verzorgingslijn van mijn dreumes van geel (if you know what i mean😉) naar wit, de huisstijl van Naïf. I like it!

Dus samenvattend: zeker een aanrader deze billendoekjes, goed voor de kleine én de natuur. Wat wil je nog meer?!

Was jij al bekend met de producten van Naïf? En ben jij er ook zo’n fan van? Laat het ons weten in de reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.