My Eco Home.nl
Klein meisje zit in het zand aan zee
Badkamer

De beste zonnebrand voor je baby? Wij testen het uit!

Nu we volop in de zomerperiode zitten is iedereen zich bewust van het lekkere zonnetje. We gaan er weer graag op uit en daarbij is het erg belangrijk om jezelf en je kleintje te beschermen tegen de zon. De wereld van de zonnebrand is sinds een aantal aan een verandering begonnen. Mensen worden zich steeds meer bewust van de schadelijke ingrediënten die zich in sommige zonnebrandcrèmes bevinden.

Voor je kindje wil je natuurlijk enkel het allerbeste,  daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de beste zonnebrand voor je baby. Lees snel verder als je wilt weten welke zonnebrand wij aanraden!

Waarom is zonnebrand belangrijk voor baby’s?

De huid van je baby (en oudere kinderen) is nog volop in ontwikkeling. Door kinderen veelvuldig bloot te stellen aan direct zonlicht kan de DNA in de huidcellen van je kind beschadigd raken. Mogelijk kan dit op latere leeftijd herstellen, maar het kan ook betekenen dat het problemen gaat opleveren in de vorm van bijvoorbeeld huidkanker. Daarom is het belangrijk om je baby goed te beschermen tegen de zon, onder andere door het gebruik van zonnebrand.

Verder is het belangrijk om je kleintje zoveel mogelijk uit direct zonlicht te houden, dus laat ze waar mogelijk in de schaduw spelen. Als je dan toch met baby naar buiten wilt dan is het het beste om niet tussen 11.00 uur en 15.00 uur de zon in te gaan. Wanneer je in de schaduw zit of het is bewolkt buiten is het nog steeds belangrijk om je kindje goed in te smeren. Onder deze omstandigheden kunnen ze namelijk nog steeds verbanden. Verder is het verstandig om ze naast zonnebrand nog extra te beschermen tegen de zon. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een zonnehoedje en UV-kleding. Met deze speciale zonwerende pakjes kunnen ze nog wel lekker spelen en zwemmen maar worden ze zoveel mogelijk beschermd!

Daarnaast is het belangrijk om je kleintje regelmatig in te smeren. Sowieso na het zwemmen en anders gemiddeld om de 3 uur aanhouden!

Klein jongetje op het strand met vader

Waarom wij kiezen voor natuurlijke zonnebrand

Chemische zonnebrandcrèmes bevatten beschermende filters die niet goed zijn voor je lichaam. Daarom worden er de laatste paar jaar steeds meer zonnebrandcrèmes gemaakt met natuurlijke ingrediënten die wel goed zijn voor de huid. Helemaal voor tere babyhuidjes is het verstandig om een natuurlijke variant te kiezen. Natuurlijke varianten bevatten ook filters tegen de zon maar zijn veel minder schadelijk voor de huid. Daarom kiezen wij voor een natuurlijke zonnebrand. Wil je meer te weten komen over de voordelen van een natuurlijke zonnebrand klik dan hier voor meer informatie.

Factor 50 of factor 30?

De meeste zonnebrandcrèmes voor baby’s en jonge kinderen hanteren factor 50 als bescherming. Het klinkt alsof ze met deze zonnebrand het beste beschermd zijn tegen de zon. Toch bestaan er ook zonnebrandcrèmes voor baby’s en kinderen welke factor 30 als hoogte bescherming hebben. Wat is nu eigenlijk het verschil en wat is het beste? Verschillende dermatologen hebben hier hun visie op losgelaten en na onderzoek is gebleken dat het verschil tussen deze twee nauwelijks merkbaar is. Wanneer je je kleintje insmeert met factor 30 is hij voor 97% beschermt tegen de zon. Factor 50 beschermt voor 98% net iets meer. Een zonnebrand welke voor 100% beschermd bestaat niet, daarom mogen zonnebrand fabrikanten het woord ‘sunblock’ ook niet meer gebruiken. Wij zijn bij het testen van de zonnebrand uitgegaan van factor 50 om zo maximaal mogelijk beschermd te zijn!

Hoe smeer je je baby het beste in?

De meeste baby’s en kleine kinderen houden niet van hun gezicht poetsen en smeren. Daarom kan het nog wel eens een uitdaging zijn om ze goed te beschermen tegen de zon. Hoe pak je dit nou het beste aan? Is je kindje nog een baby probeer hem dan af te leiden met een speeltje of een knuffel. Als je kindje al iets ouder is kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een insmeerliedje, iets tekenen op zijn huidje met de zonnebrand of bijvoorbeeld stippen zetten en deze verbinden. Probeer er een leuk moment van te maken!

Wat is de beste zonnebrand voor je baby?

Wij hebben twee zonnebrand merken voor je getest welke volgens ons allebei in aanmerking komen als de beste zonnebrand voor je baby!

Naïf Zonnebrandcrème baby

Met stip op nummer één staat de zonnebrand van Naïf. Naïf is een Nederlands merk dat natuurlijke haar- en verzorgingsproducten maakt. Bij Naïf maken ze gebruik van natuurlijke ingrediënten en filters. Daarom is de zonnebrand van Naïf ook al geschikt voor pasgeboren babytjes. De zonnebrand is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam en heeft de heerlijk herkenbare Naïf geur. Je denkt in eerste instantie dat het toevoegen van parfum bad news is, alleen hier heeft Naïf iets op bedacht! De heerlijke parfum is hypoallergeen en daarom ook geschikt voor de gevoelige huid. De zonnebrand is waterproof en smeert zonder witte waas.

Wat is onze ervaring? Wij zijn gek van de geur van Naïf en zo fijn dat deze zonnebrand, in tegenstelling tot vorig jaar, smeert zonder witte waas. Daardoor ben je extra snel klaar, ook als je kindje geen zin heeft om ingesmeerd te worden. De crème is een tikje vet, maar daardoor smeer hij wel lekker makkelijk uit. Wij zijn fan van Naïf!

2. Ultrasun Baby factor 50
Ultrasun Zonnebrandcrème baby

Ultrasun zonnebrand is een hele fijne zonnebrand die enkel gebruik maakt van natuurlijke filters. Daarnaast gebruiken ze geen schadelijke stoffen waardoor de zonnebrand zelfs geschikt is voor de allerkleinsten. De zonnebrand is waterproof en bij Ultrasun zeggen ze zelfs dat één keer smeren voldoende is. Enkel na hevig transpireren en zwemmen is het verstandig om nog een laagje aan te brengen. De zonnebrand zit in een pompje wat makkelijk is met verdelen. De zonnebrand smeert uit met een lichte witte waas. Bij Ultrasun verbinden ze hier twee voordelen aan. Door de witte waas kun je goed zien of je alle plekken op de huid van je kindje goed hebt ingesmeerd en het blijft door de witte waas zeer goed zitten.

Wat is onze ervaring? Super handig dat het in een pompje zit! De zonnebrand ruikt lekker en is niet vet. Hij smeert alleen niet zo makkelijk uit wat wij vervelend vinden bij een kleine baby. Dat de witte waas achter blijft heeft inderdaad wel als voordeel dat je ziet of je geen plekjes vergeten bent, na een tijdje trekt deze trouwens wel weg. Dat één keer insmeren voldoende zou zijn durven wij bij een kleintje niet aan, wij smeren gewoon lekker vaak! Echt een hele fijne runner-up.

En na het smeren lekker genieten in het zonnetje met je kleintje! Wat is jouw ultieme zonnebrand smeer-tip? Of heb jij nog andere goede alternatieven voor zonnebrandcrèmes voor baby’s? Laat het ons weten in de reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.