My Eco Home.nl
Duurzame Cadeaus
Lifestyle

15x duurzame cadeaus voor de feestdagen!

Nu november inmiddels zijn intrede heeft gedaan komen de feestdagen ook weer in zicht. Kerst, Sinterklaas, Oud en Nieuw, wij houden ervan! Koud buiten maar veel gezelligheid en warmte binnen. Voor veel mensen ook de momenten om elkaar te gaan verwennen met cadeaus, lekker eten en drankjes. Omdat wij ons bezig houden met een duurzame lifestyle en een consumptie economie hier niet bij past besloten wij om een artikel te wijden aan duurzame cadeaus. Want geef toe, het is echt wel leuk om een cadeautje te ontvangen én te geven op zijn tijd. Bijkomend voordeel, naast dat je je familie en vrienden hier blij mee maakt, wordt ook de planeet hier heel blij van! Dus, 15 duurzame cadeau ideeën voor de feestdagen!

1. Een duurzame tas

Tassen, ze zeggen wel eens dat vrouwen er hier, net als schoenen, niet genoeg van kunnen hebben. Alleen zoals we hierboven al aan gaven, het kopen om het kopen past niet wat we willen uitdragen bij My Eco Home. Wij houden van duurzaam en daardoor ook tijdloos. Of zelfs van tweede kansjes, wat bij echt kwalitatieve producten ook een optie is. Vandaar dat we de tassen van het Nederlandse Myomy een hele mooie optie vinden!

De tassen zijn gemaakt van plantaardig gelooid buffelleer. Dit houdt in dat het leer op een natuurlijke manier is verwerkt zonder dat hier chemische materialen voor zijn gebruikt. Leer blijft door deze manier van werken een natuurproduct! De tassen worden gemaakt in een fairtrade fabriek in India waar medewerkers evenredig worden betaald voor hun werkzaamheden. Doordat alle tassen handgemaakt zijn is ieder model uniek. Daarnaast gaan de tassen jarenlang mee!

Planten op vensterbank in raam

2. Planten

Planten zijn (volgens ons) altijd een goed idee! Een mooie groene plant misstaat in geen enkel huishouden. Helemaal nu de Urban Jungle een gevestigde trend is in interieur land! Bij Sprinklr verkopen ze planten welke duurzaam zijn gekweekt. Dit houdt in dat ze enkel planten van biologische oorsprong verkopen waar geen gif aan te pas is gekomen, duurzaam groen dus! Fijne bijkomstigheid, je kunt de planten online bestellen en ze bezorgen door heel Nederland. Da’s weer eens een ander cadeautje! 

3. Rietjes

Een leuk en duurzaam cadeau waar je iemand mee kunt verrassen zijn bijvoorbeeld duurzame rietjes! Zoals je in dit artikel kunt lezen zijn er diverse eco varianten op markt waaruit je kunt kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor RVS rietjes of voor bamboe? De keuze is reuze en over het algemeen ook nog leuk geprijsd! Bijvoorbeeld deze van RVS of de vrolijke bamboe rietjes van Cheecky Panda

Duurzame drinkfles dopper

4. Duurzame drinkfles

Ook altijd goed, een (mooie) duurzame drinkfles. Misschien een product wat je niet snel zelf zou aanschaffen, des te leuker om te krijgen! Bijvoorbeeld deze Insulated Dopper, waarin koud water 24 uur koud blijft en warm drinken 9 uur warm! Deze Dopper is ook iets groter dan de standaard variant, namelijk 580 ml (een standaard dopper is 350 ml). Een heel goed en makkelijk alternatief om de plastic soep tegen te gaan.

5. Een abonnement op een vega(n) box? 

Iets heel anders dan een echt fysiek cadeau, maar niet minder waard om te vermelden. Geef eens een abonnement op de vega(n)box cadeau, dat is nog is eens origineel cadeau! De boxen van Veganbox zijn de veganistische tegenhanger van Hello Fresh en komen in verschillende formaten. De recepten zijn per persoon afgestemd en hierdoor wordt er zo min mogelijk eten weggegooid, we like! En de ontvanger gaat zeker nog vaak aan je terugdenken tijdens het ontvangen van de box, koken en het opeten van de gerechten! 

Wil je meer lezen over vegan opties? Check dan zeker dit artikel

Uitwisbaar notitieboekje en pen

6. Een uitwisbaar notitieboekje

Deze staat ook op onze wishlist, het uitwisbare notitieboekje! Voor je familielid die van lijstjes houdt en duurzaam bezig zijn is dit het perfecte cadeau. Het notitieboekje kan eindeloos gebruikt worden, komt in te gekke prints én is zero waste. Je hoeft je notities namelijk niet weg te gooien, je wist ze gewoon uit! 

7. Een ervaring in plaats van iets kopen

Dit cadeau vinden wij misschien nog wel het beste. Geef herinneringen in plaats van spullen! Neem je moeder en je zus een middagje mee voor een high tea, ga op in het moment en maak foto’s voor later. Of ga een dagje naar de sauna met je vriendin! Je kunt het ook low-budget bedenken zoals het organiseren van een picknick of een filmavondje thuis met lekkere hapjes. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken! 

8. Jouw favoriete (zero waste) verzorgingsproduct

Naast dat dit leuke cadeaus zijn om te geven maak je je omgeving ook nog eens bewust van welke zero waste en duurzame producten er inmiddels bestaan! Bijvoorbeeld deze super deo van Lekkerineenpotje, of een fijne zero waste handcrème zoals deze. Deze producten doen het bij iedereen altijd goed! 

9. Een donatie aan een favoriet goede doel

Als je iets wilt geven aan een persoon die eigenlijk alles al heeft (zoals oma’s bijvoorbeeld), is het misschien leuk om namens die persoon een donatie te doen aan het goede doel. Daarmee maak je niet alleen je oma blij, maar ook de ontvanger van je donatie! Win-win dus. Kies dan natuurlijk voor het favoriete goede doel van degene voor wie je de donatie doet, wel zo leuk. 

MIndfulness

10. Cursus mindfulness

Een cadeautje in de categorie weer eens wat anders, een cursus mindfulness. Mindfulness is hot en happening, maar veel mensen weten niet wat het inhoudt. Wij hebben hierover eerder dit artikel geschreven want de voordelen van mindfulness zijn eindeloos! Voor mensen die hier in geïnteresseerd zijn hebben wij de ideale cursus gevonden die handvatten geeft om mindfulness op dagelijkse basis toe te passen in je leven. Een mooi cadeau voor jezelf, maar ook zeker leuk om cadeau te doen aan een ander. Om het nieuwe jaar relaxt en meer bewust te beginnen zeg maar 😉

Chocolade taartjes

11. Iets zelf maken 

Ook altijd een goed idee, een zelfgemaakt cadeau! Mocht je tijd over hebben en graag willen breien of haken dan kun je iemand een fijne sjaal of mooi plaid cadeau doen. Er bestaan tegenwoordig zelfs biologisch garen die op een eerlijk manier zijn geproduceerd en waarvoor geen giftige chemicaliën zijn gebruikt. Zoals deze, onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Wij vinden dit echt de allerleukste cadeautjes. Of als je goed bent in bakken kun je natuurlijk ook lekkere koekjes of een taart bakken. 

Zoutlamp

12. Zoutlamp

Misschien heb je hier nog nooit eerder van gehoord, maar een zoutlamp is een bijzonder product wat ook niet misstaat in je interieur. Een zoutlamp is een natuurlijk product, dit betekent ook dat iedere lamp uniek is. Het zoutsteen uit de Himalaya kent naast het mooie uiterlijk ook een functie, namelijk het creëren van rust in de ruimte waar hij staat en het inbrengen van negatieve ionen in de lucht. Door balans te brengen in de ionen in de omgeving waar de lamp staat wordt de weerstand verbeterd en geeft het (positieve) energie. Wanneer je de zoutlamp in een slaapkamer zet bevorderd het ook nog de nachtrust. Je kunt een zoutlamp kopen als waxinelichtje houder of een echte lamp. Wij vinden dit een prachtig cadeau!

13. Duurzame sieraden

Altijd goed, sieraden als cadeau. Helemaal mooi als het duurzame sieraden betreffen. Wij hebben een aantal mooie favo Nederlandse merken die zich bezighouden met het duurzaam produceren van sieraden. Bijvoorbeeld Wildthings Collectables, Mélanie Pigeaud en Flawed. De keuze is reuze, zo vind je vast wel een mooi duurzaam sieraad voor iemand. 

Edelstenen

14. Edelstenen voor in het water

Mooie edelstenen die je in je kan kraanwater doet. Ooit van gehoord? Wij vinden dit een mooi en spiritueel cadeautje. De edelstenen Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts noemt men ook wel de Gouden Driehoek en zorgen ervoor dat je kraanwater gereinigd wordt. Het water wordt daarnaast ontdaan van negatieve energie, werkt opwekkend en vitaliserend. Mooi hè! Nodigt ook uit om water te drinken vinden wij. 

Verse Thee

15. Iets wat altijd op gaat

Thee, chocola of een mooie fles wijn. Dat soort dingen bedoelen wij met iets wat altijd op gaat. Koop bijvoorbeeld een lekkere reep duurzame chocola (Tony’s Chocolonely bijvoorbeeld). Of een mooie fles biologische rode wijn of verse thee met een mooie mok. Je kunt het zo gek niet bedenken, dit zijn duurzame cadeautjes omdat het natuurlijk altijd op gaat 😉. En omdat het zo lekker is. 

Ben jij al klaar voor de feestdagen? Of weet jij nog andere leuke, duurzame cadeau ideeën? Laat het ons vooral weten in de reacties! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.