My Eco Home.nl
eco-egg-wasbal-ervaringen
Badkamer,  Reviews

Review Time: Eco Egg Wasbal Ervaringen

Een wasei dat je normale wasmiddel, waspoeder en wasverzachter vervangt. Het is goed voor de natuur en je portemonnee wordt er ook gelukkig van, wat is dit voor product? Wat doet een Eco Egg wasbal en is het geschikt voor iedereen en alle soorten was? Wij hebben er een in huis gehaald om te testen. Daarbij bleek dat onze moeder voorloper was, zij heeft de wasbal al in gebruik. Wij kozen voor het roze wasei met de geur Spring Blossom, onze moeder gebruikt het gele wasei die parfumvrij is. Lees snel verder voor al onze Eco Egg wasbal ervaringen!

Wat is een Eco Egg wasbal?

Tja, in het kort is het een wasbal in de vorm van een ei met gaatjes erin, het is gemaakt van zacht, duurzaam rubber. Het is super simpel in gebruik, je plaats de Eco Egg boven op je was in de wasmachine en je draait de was zoals je normaal doet. Het ei komt met twee verschillende mineralen bolletjes, zwarte en witte, en zij zorgen ervoor dat je was schoon wordt en heerlijk ruikt. Het vervangt het gebruik van wasmiddel en waspoeder volledig, je kunt indien gewenst wel nog steeds wasverzachter gebruiken al zien wij daar het nut niet van in. Het wasei werkt prima zonder het gebruik van wasverzachter. Het maximum waarmee je je was kunt wassen is 60 °C. Heb je dus een was die hoger gewassen wordt dan kun je het ei daarvoor niet gebruiken. Heb je een was die erg vies is, gebruik dan eerst een vlekverwijderaar om te garanderen dat het weer stralend schoon wordt. 

Wat doen de witte en de zwarte bolletjes? 

Het wasei komt met zwarte en witte bolletjes. Dit zijn mineralen die in combinatie met elkaar en water ervoor zorgen dat je kleding gereinigd wordt. De witte minerale bolletjes worden smaller en smaller bij gebruik, en moeten na verloop van tijd worden aangevuld. De wasei gaat zelf levenslang mee en Eco Egg verkoopt navulverpakkingen. Je kunt er dan voor kiezen om een van de andere geuren te kopen. Er zijn 3 verschillende soorten: Spring Blossom, Fresh Linen en Parfumvrij. Wat de witte bolletjes precies doen klinkt heel ingewikkeld: ‘ze ioniseren op een natuurlijke manier de zuurstofmoleculen in het water’. Dit betekent dat de mineralen diep in de stof van je was dringen om het vuil te verwijderen, zonder het vervagen van kleur of beschadigen van vezels. De zwarte minerale bolletjes blijven voor altijd actief. Deze hoeven nooit vervangen te worden. Zij voorkomen dat het vuil niet te diep in je kleding dringt.

eco-egg-wasbal

Waarom wil je een Eco Egg gebruiken?

Het is eigenlijk heel simpel, de wasbal is duurzaam gemaakt, het vervangt het gebruik van wasmiddel en waspoeder volledig en het is een stuk goedkoper op den duur. Je kunt een ei kopen dat 70 of 210 wassen meegaat voordat je de witte mineralen moet vervangen.  Even een kort sommetje, wanneer je een wasbal koopt dat 210 wassen draait kost je dat €8.95. Gebruik hem de volle 210 keer dan kost je dat €0.04 per was! Zo goedkoop kun je met gewoon wasmiddel echt niet wassen.

Verder is het wasei beter voor het milieu en ecologisch verantwoord. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van agressieve chemicaliën die daarna in het water terecht zouden komen. En reken maar uit hoeveel plastic flessen wasmiddel je vervangt dankzij het gebruik van het ei! Het scheelt trouwens ook dat je die zware flessen nu niet meer naar huis hoeft te zeulen. Je kunt nooit meer teveel (of te weinig) wasmiddel gebruiken omdat je alleen maar het ei in de machine hoeft te leggen. De Eco Egg wasbal is lief voor de dieren, het is vegan en dierproefvrij. Verder is de wasbal dermatologisch getest en hypoallergeen. Uitermate geschikt voor baby’s en volwassenen met een gevoelige huid of als je last hebt van eczeem. Ideaal voor ieder huishouden dus!

Eco Egg wasbal ervaringen

We hebben deze keer dus de ervaringen van zowel onszelf als onze ouders! Dat is mooi want wij hebben allebei een kantoorbaan en onze kleding is nooit echt vuil. Echter werkt onze vader in de bouw en moet er harder gewerkt worden om het vuil uit de kleding te krijgen.

De ervaring van onze moeder

Onze moeder is voor de parfumvrij variant gegaan en ze is super enthousiast over het gebruik ervan. Het is zo simpel, je kunt het voor alle soorten was gebruiken en je gebruikt dus nooit meer teveel wasmiddel. Zij geeft aan dat bepaalde wassen, zoals hun werkkleding, soms iets voorwerk nodig heeft om ervoor te zorgen dat het echt goed schoon is. Echter, dit was eigenlijk ook al zo voordat ze het ei ging gebruiken dus het ei vereist niet meer werk als voorheen. Soms mist ze de geur van schone was en wanneer het tijd wordt om een navulverpakking aan te schaffen wil ze er een met een geurtje kopen. Dit gaat nog wel een tijdje duren omdat een ei dat 210 wassen kan draaien gemiddeld een jaar meegaat. Ze zegt dan ook dat je er voor kan kiezen om meerdere Eco Eggs aan te schaffen om keuze te hebben voor iedere was. Moeders tip: behoud de box van de Eco en houd bij hoeveel wassen je tot nu toe heb gedraaid, zo weet je ook wanneer het tijd wordt om een navulverpakking aan te schaffen!

eco-egg-wasbal-ervaringen

Onze ervaring

Voordat we begonnen hebben we onze wasmachine even een detox laten doen. Door je wasmachine te reinigen verwijder je muffe geurtjes uit de machine. Dan ruiken alle wassen die je met de Eco Egg doet gelijk heerlijk fris. Hiervoor kan je de Eco Egg detoxtabletten gebruiken of laat je wasmachine een aantal keer leeg draaien op 90°C met een beetje schoonmaakazijn. We begonnen met een simpele bonte was op 40°C. Het belangrijkste voor ons is toch wel dat de was schoon is en lekker ruikt. Dit is gelukt, er komt een subtiele geur van de was af na gebruik en de kleding komt schoon uit de trommel. Hierbij moet dus wel gezegd worden dat onze kleding niet zo heel vies is. Op het internet lazen wij een goede tip om baking soda te gebruiken wanneer je een witte was draait. Dan komt de was nog schoner uit de machine als met regulier wasmiddel.

Wij vinden het echt een prachtig product die helemaal in het lijstje past voor een duurzaam en milieuvriendelijk leven!

Kende jij de Eco Egg wasbal al? Welke geur ga jij voor: Spring Blossom, Fresh Linen of toch liever Parfumvrij? Wij horen het graag in een reactie! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.