My Eco Home.nl
Lekker in een potje deodorant
Badkamer,  Reviews

Review Time: Lekker in een Potje Natuurlijke Deodorant Pepermunt & Rozemarijn

Na een aantal maanden testen is het eindelijk zover, de Lekker in een Potje Deodorant review! Wat is onze algemene ervaring en is hij voor herhaling vatbaar? Het was eerlijk gezegd al een geruime tijd geleden dat ik een natuurlijke deodorant gebruikte. Doordat wij deze website hebben opgericht om onze badkamer plasticvrij in te richten was het logisch dat ik weer voor een natuurlijke deodorant zou kiezen. Bij toeval (ja, echt!) vond ik een Lekker in een Potje deodorant in een badkamerkastje. Ooit een keer meegenomen door mijn partner. Ik had dus zonder dat ik het wist al plasticvrije producten haha. Zegt iets over de status van mijn badkamerkastje denk ik.. Maar goed, na enige tijd proberen is het nu zover, ik kan gaan vertellen wat ik ervan vind!

Brand: The Lekker Company (dit was Lekker in een Potje)

Lekker in een Potje heeft onlangs zijn naam veranderd! Het heet nu The Lekker Company. Zodat de producten ook bekend in het buitenland kunnen worden onder een Engelse naam. Wij vonden de naam al grappig, maar in het Engels is hij nog steeds leuk! Daarom refereren we vanaf nu af aan naar de The Lekker Company in dit artikel. 😉

Anyway, The Lekker Company is opgericht in 2014 door Dewi aan haar keukentafel in Utrecht. Zij verbaasde zich over het feit dat ingrediënten op cosmeticaproducten niet of nauwelijks te lezen waren. Het is toch belangrijk om te weten wat je op je huid smeert? Daarom is zij, met behulp van Pinterest, begonnen met het maken van natuurlijke deodorant en andere cosmetica welke zij verkocht aan vrienden, familie en soms op lokale markten.

In 2017 ging het snel doordat ze de tweede prijs won bij de Albert Heijn Product Pitch. Hierdoor kwamen de producten in de schappen van Albert Heijn te liggen! Een geweldige stap wat heeft geresulteerd in de bekendheid van The Lekker Company. Nu kan iedereen genieten van al het goede wat deze deodorant te bieden heeft! Inmiddels verkopen zij de deo’s op meer dan 2000 plekken door heel Europa. Hier gaat het niet bij blijven, ze zijn ook bezig met het creëren van andere natuurlijke cosmetica producten, we keep you posted!

Pepermunt plantje

Wat zijn de ingrediënten?

Het grote voordeel van de deodorants van The Lekker Company is dat je volledig kunt begrijpen wat voor ingrediënten er zijn gebruikt bij het maken van deze deo. Dit staat gewoon keurig op de kartonnen verpakking van de deodorant. Het is een deodorant welke van origine is gemaakt aan de keukentafel van Founder Dewi, dus de ingrediënten zijn ook niet ingewikkelder dan dat. Oké, maar wat zit er dan in?

Baking soda, Organic corn starch, Organic Shea boter, Organic Coconut Oil, Rapeseedwax, Peppermint oil, Rosemary oil, Vitamin E & Sunflower Oil.

Niet meer en minder, dit is toch fantastisch!? Ik heb zelf de variant gebruikt met de geur Peppermint & Rosemary. Een heerlijk frisse variant die de geur heeft gekregen door het toevoegen van natuurlijke essentiële oliën. Voor mensen die gevoelig zijn voor parfum is er ook een neutrale versie. Een verademing dat het zo duidelijk is wat de ingrediënten zijn. Maar is de deodorant dan ook aan te raden?

Wat zijn de voordelen van deze deo?

Even kort, wat zijn nou de voordelen van deze deodorant?

o   Het is plasticvrij! Mijn deodorant van The Lekker Company zat in een aluminium potje, maar tegenwoordig hebben ze volledig kartonnen verpakkingen.

o   De deodorant is Vegan Friendly

o   100% natuurlijke ingrediënten en niet getest op dieren

o   Laat geen vlekken achter op kleding

o   Is in meerdere geuren beschikbaar, voor ieder wat wils!

o   De deodorant gaat 2 tot 3 maanden mee (ik gebruik hem al 3 maanden en hij is nog niet op!)

o   Je oksels blijven ‘ademen’, daarmee bedoel ik dat het geurtjes neutraliseert maar de huid nog wel in staat is om te zweten. Dit is heel natuurlijk!

Wat vind ik er van?

The lekker company deodorant

Ik ben heel enthousiast! Het was een goede zet denk ik om (weer) te beginnen met het gebruiken van een natuurlijke deodorant en dan speciaal die van The Lekker Company. Een heel makkelijke instap model wat goed werkt!

Bij openen van het potje ruik je de heerlijke frisse geur van pepermunt, helpt je gelijk een beetje wakker worden 😉. Toen ik voor het eerst het potje opende zag ik een witte, licht korrelige substantie. Een beetje hard, dus ik moest moeite doen om een beetje op mijn vingers te krijgen. Alleen merkte ik al snel dat wanneer het zich een tijdje op mijn vingers/hand bevindt dat het makkelijk smeerbaar wordt, zelfs een beetje vloeibaar. Dit komt doordat het hoofdingrediënt kokosolie is, wat er voor zorgt dat het bij warme temperaturen makkelijk smeerbaar wordt. Het was even wennen (als je gewend ben aan een spuitbus), maar na een paar dagen al niet meer dan normaal.

Gedurende de dag merk ik dat mijn oksels soms wel wat vochtig zijn, maar ik ruik geen zweetgeur. Uiteraard heb ik de deodorant ook getest als ik een uurtje intensief ging sporten op een dag. Zelfs dan rook ik niet naar zweet! Wat mij betreft is dit een doorbraak in natuurlijke deo’s!

Zelf heb ik voldoende aan een klein beetje (ik ben niet zo’n enorme zweter), waardoor ik al best lang met een potje doe. Nu zo ongeveer 3 maanden. Op de website van The Lekker Company zelf geven ze aan dat één potje genoeg is voor 120 frisse oksels, dus ongeveer 2 maanden. Dat ik er langer mee doe is dus een voordeel! Één keer per dag smeren is ook voldoende.

Conclusie

Nou, het valt niet te ontkennen dat ik super enthousiast ben over The Lekker Company en hun deo’s. Nu die van mij bijna op is ga ik denk ik de variant testen met Mandarijn & Citroen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik deze deodorant blijf gebruiken! Hij is leuk geprijsd (€7,49) en je doet er lang mee, waardoor de deodorant niet bijzonder duur is.

Ik kan in ieder geval niet wachten totdat The Lekker Company andere producten naast deodorants op de markt gaat brengen!

Was jij al bekend met de deodorant van Lekker in een Potje/The Lekker Company? En wat voor natuurlijke deodorant gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reviews lezen?

♡          Deodorant We Love the Planet
♡          Lavera Dagcrème
♡          Eco Egg Wasbal Ervaringen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.