My Eco Home.nl
Bambook-Notitieboek
Lifestyle

Bambook Review: Het uitwisbare notitieboek!

Jaaa, het is zover, de review van het Bambook uitwisbare notitieboek! Wij hebben hem nu even in gebruik zodat we een eerlijk oordeel kunnen vellen over dit product. Spoiler alert: we zijn nog steeds net zo enthousiast als vijf minuten nadat we het boek hadden gekregen! Technisch gezien hadden we dus helemaal niet hoeven wachten met deze review. Toch fijn dat we het nu zeker weten! 😉

In deze Bambook review vertellen we je alles over het uitwisbare notitieboek, de functies, de verschillende soorten én kom je meer te weten over het duurzame merk Bambook! Laten we snel beginnen.

Over Bambook

Zoals aangegeven mochten wij een Bambook notitieboek testen! En sinds het moment dat we hem binnen hebben zijn we enthousiast! Om een zo uitgebreid mogelijke review te maken willen we je eerst graag kennis laten maken met het merk Bambook.

Bambook is in 2014 opgericht als student company door 4 Nederlandse studenten aan de Christelijke Hogeschool Ede. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grotere spelers wat betreft duurzame kantoorartikelen en werken zij hard aan internationale bekendheid! Super gaaf dus dat iets wat is begonnen als school project nu is uitgegroeid tot zo’n mooi bedrijf.

De missie van Bambook is om duurzaam en efficiënt werken te supporten door middel van het besparen van papier. Wanneer je een product van Bambook koopt hoef je die in feite nooit meer te vervangen! Daarnaast planten zij een boom voor ieder nieuw verkocht product. Dit heeft inmiddels al geresulteerd in meer dan 286.000 geplante bomen! Echt super gaaf!

Daarnaast worden de producten van Bambook geproduceerd in Nederland in een sociale werkplaats. Dit houdt in dat de producten worden geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder maakt Bambook gebruikt van Fietskoeriers voor het bezorgen van hun producten bij klanten.

Kortom, Bambook is goed bezig! Zij proberen echt een verschil te maken tijdens zowel het productieproces als de levering bij de klant. Wij zijn enthousiast!

Bambook droomt van een wereld waarin mensen middelen op een verantwoorde manier gebruiken, zodat we voor onze planeet en onze mensen zorgen.

Bambook producten

Bij Bambook hebben ze inmiddels verschillende producten gecreëerd. Zowel uitwisbare notitieboeken, uitwisbare do-books, notepads, sticky-notes, flashcards, stick-on vellen en de nodige bijpassende accessoires. Denk bij accessoires aan pennen, schoonmaaksetjes en tabbladen voor in je notitieboeken.

Bij Bambook bieden ze kant-en-klare producten aan, dus kiezen en kopen! Daarnaast biedt Bambook ook nog de opties om je eigen notitieboek samen te stellen in verschillende formaten. Hier hebben wij gebruik van gemaakt. 😉

De buitenkant van de notitieboeken wordt gemaakt van bamboe en zijn dus ook 100% duurzaam! De pagina’s worden gemaakt van whiteboard paper (net als op school) en hier kun je op schrijven met een speciale pen die je kunt uitwissen. Standaard wordt je Bambook notitieboek geleverd met een pen, een uitleg hoe je Bambook het beste kunt gebruiken en gratis gebruik van de Bambook app om je notities in op te slaan. Oja, en er wordt dus een boom voor je gepland in Madagaskar.

Bij Bambook hebben ze gekozen om een boom te laten planten voor ieder verkocht product. De bomen worden geplant in Madagaskar omdat hier gebieden zijn waar mangrovebossen en bossen zijn verwoest en gekapt. Een gevolg hiervan is dat de lokale bevolking onvruchtbare landbouwgrond heeft en ecosystemen volledig worden vernietigd. Wij vinden het een geweldig initiatief dat Bambook een steentje bijdraagt om dit te verbeteren.

De producten zijn over het algemeen goed geprijsd, besef je namelijk dat dit de laatste notitieboek is dat je ooit gaat kopen! Nu kunnen wij het ons voorstellen dat je denkt, ‘maar wat als ik m’n notities terug wil lezen en ik geen ruimte meer heb in mijn notitieboek?’. Geen zorgen, hier hebben ze bij Bambook ook over nagedacht! Ze hebben namelijk een speciale app ontwikkeld waar je je notities die je wilt bewaren in kunt opslaan. Op deze manier is het dus wel mogelijk om je notities te wissen, zonder dat ze verloren gaan! Je maakt een foto en je laadt deze in de app. In de app is het vervolgens mogelijk om je notities te sorteren, zodat het overzicht bewaard blijft. Super handig dus!

Onze Bambook Review

Zoals we eerder al hebben aangegeven mochten wij producten van Bambook testen. We hebben gekozen voor een Bambook uitwisbaar notitieboek die we zelf mochten samenstellen. We hebben eerder al een review geschreven over de Bambook Do-Book, deze kun je hier lezen.

Deze review is dus enkel gericht op het uitwisbare notitieboek. We hebben gekozen voor een A5 notitieboek die we zelf konden samenstellen omdat je dan kan kiezen uit verschillende soorten pagina’s en covers. Een standaard Bambook notitieboek komt in A4, A5 of A6 formaat met hardcover (houtachtig reliëf) of softcover (zwart) en bestaat uit 20 pagina’s. Je kunt kiezen uit 7 soorten pagina’s voor je notitieboek. Je kunt echter geen combinatie maken van verschillende soorten pagina’s. Een standaard Bambook, afhankelijk van de opties die je kiest, kost tussen de 10,95 en 29,95.

Mijn Bambook is zelf samengesteld. Ik wilde namelijk een combinatie maken van verschillende pagina’s en een kek kleurtje. Ik heb daarom gekozen voor een colourful Bambook (roze) met 4 verschillende soorten pagina’s. Alle Bambooks hebben in totaal 40 pagina’s. De eerste 10 pagina’s heb ik een To-Do lijstje, dan 20 pagina’s normale lijntjes en dan nog 10 pagina’s een combinatie van lijntjes en blanco. Ook hebben we twee verschillende soorten pennensetjes, maat S en maat M en een hervul station voor de Bambook stiften. Een zelf samengestelde Bambook kost tussen de 19,95 en 34,95.

Wat vinden we er van?

Nou, zoals je weet zijn we super enthousiast. Eerst alleen al over het hele concept van Bambook, maar inmiddels ook na gebruik van de producten. Bambook had eigenlijk al gewonnen toen we de spullen binnen kregen. Het pakketje was namelijk na bestelling snel binnen en de producten waren verpakt in een kartonnen doosje die precies groot genoeg was voor de producten. Ook over het inpakken is dus nagedacht!

Vervolgens ben ik het Bambook notitieboek gaan gebruiken. Voor mijn werk maak ik namelijk veel notities, het resultaat was dat er in 10 verschillende soorten notitieboekjes overal aantekeningen stonden en er overal losse papieren velletjes lagen. Dat is nu dus over! Ik heb één mooi notitieboek, die schrijf ik vol en wis vervolgens de pagina’s uit als ik nieuwe ruimte nodig heb om te schrijven. Echt belangrijke notities sla ik op in de app. 

Het uitwissen gaat ook super makkelijk, ze hebben daar bij Bambook ook speciale schoonmaaksetjes voor, heel handig met een spray en een doekje. Ik maak nu zelf nog gebruik van een (thee)doek die ik een beetje nat maak met water. Maar ik denk dat ik het schoonmaaksetje nog als uitbreiding ga kopen zodat mijn Bambook verzameling compleet is. 😊

Het uitwissen gaat in ieder geval super makkelijk. De (thee)doek met water wist alle notities makkelijk uit, ik droog de pagina vervolgens met dezelfde doek en kan weer verder schrijven. Echt, het is een geweldig concept! Kleine aanpassingen (typfoutjes bijvoorbeeld) kun je gemakkelijk uitwissen met de eraser achter op de pennen van Bambook. Ook super makkelijk. Tip: ik gebruik wel voldoende water tijdens het schoonmaken. Als je notities namelijk wat ouder zijn kan het zijn dat ze moeilijk weggaan. Een beetje extra water does the trick😉 

Standaard wordt een Bambook dus geleverd met een zwarte pen, maat S (0,5 mm). Omdat ik twijfelde of ik een maat S pen wel lekker vond schrijven heb ik een extra setje pennen besteld maat M (1 mm). Deze set bestaat uit 4 pennen in verschillende kleuren: rood, blauw, groen en zwart. Erg fijne pennen en ik vind het gebruik van verschillende kleuren ook prettig. Zwart om standaard mee te schrijven bijvoorbeeld en rood of groen om een to-do af te vinken. Plus verschillende kleuren staan ook nog gezellig.

Naar aanleiding van het gebruik van de pennen ben ik wel van mening dat ik een volgende keer waarschijnlijk een maat S setje pennen ga kopen. Dit komt doordat wanneer je de pennen gebruikt je niet te hard moet drukken op het papier. Dit was ik wel gewend door het gebruik van gewone pennen op gewoon papier. Daarom zijn de M pennen nu iets uitgezet waardoor ik grote letters maak. Opzich geen probleem maar bij de S pen is dit ook gebeurd en die heeft nu precies de juiste schrijfdikte voor mij! Dit is dus ook de pen die ik het meeste gebruik! Tip van Flip: Druk niet te hard met je pen op het papier, dit is niet nodig!

Ook moet je jezelf aanleren om de dop telkens terug te doen op de pen, anders droogt deze uit. Als ik bijvoorbeeld schrijf en ik wacht vervolgens weer even met schrijven omdat ik iets aan het bedenken ben merk ik dat de pen al uitdroogt. Wanneer de pen het papier dan weer raakt heb ik minder inkt. Maar geen paniek! Gewoon een paar keer schudden met de pen en hij werkt weer. Leer jezelf aan om te schrijven en meteen de dop er weer op te doen.

Ik gebruik de pennen nu ongeveer drie maanden en het werkt nog steeds top. Ik heb het hervulstation nog niet hoeven te gebruiken.

Conclusie: Ik wil nooit meer anders! Het Bambook notitieboek is mooi en super handig in gebruik. Ik ben zuinig op de spullen omdat ze iets duurder zijn maar de kwaliteit is echt fantastisch. Inmiddels heb ik een aantal familieleden al enthousiast kunnen maken en zij willen ook nooit meer anders! Door het gebruik van Bambook notitieboeken ben je op een hele simpele manier super duurzaam bezig. Geen papierverspilling meer voor jou en bijgedragen aan de bebossing in Madagaskar!

Bambook kopen

Ben jij nu ook enthousiast geworden en wil je ook een Bambook kopen? Dat kan heel makkelijk op de website van Bambook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.