My Eco Home.nl
Verse groentes uitgestald
Keuken,  Reviews

Food Huggers, wat zijn het en is het echt handig?

De toenemende populariteit van de food huggers is niet zonder reden. Op internet en social media komt dit product regelmatig voorbij. Omdat het redelijk nieuw is en nog niet bij het grote publiek bekend vonden wij het tijd om eens een artikel te wijden aan dit product! Want wat zijn food huggers nou precies en zijn ze ook echt zo handig als men beweert? In dit artikel testen we twee soorten voor je uit. Lees snel verder om te ontdekken wat volgens ons de beste food huggers zijn!

Wat zijn food huggers nou eigenlijk precies?

Food huggers zijn siliconen hoesjes die je om restjes groenten en fruit doet. Aan de binnenkant zit een flexibele rand waardoor de hoesjes goed om de groenten en fruit blijven zitten. Het zijn eigenlijk een soort deksels die er voor zorgen dat je eten niet uitdroogt en lekker vers blijft. Zelfs smaak blijft beter behouden bij het gebruik van deze handige deksels! Er zijn verschillende soorten en maten, er zijn zelfs formaten die om bakjes en potten passen. Wij vinden dit super handig! Het voordeel van food huggers is dat je je aluminium- of huishoudfolie niet langer nodig hebt om je eten vers te houden. Fijn en beter voor het milieu! Daarnaast zijn ze ook nog eens herbruikbaar omdat je ze na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt doen. Handig!

Er bestaan inmiddels verschillende soorten food huggers, van goedkopere exemplaren van AliExpress en Ikea tot duurdere ecologische varianten. In deze blog gaan wij er een aantal onder de loep nemen om te beoordelen welke volgens ons nou het beste zijn.

Food Huggers

Foodhuggers

De food huggers van het merk Foodhuggers komen wij denk ik het meeste tegen. De food huggers worden verkocht als set van vijf en variëren in grootte tussen de 5 en 11 centimeter. Daardoor is er altijd een food hugger die jouw spullen vers kan houden! Het mooie van deze food huggers is dat ze gemaakt zijn van voedselveilige siliconen en BPA-vrij* zijn. Daarnaast kunnen de food huggers in zowel de vaatwasser, diepvries als magnetron. Ze nemen weinig ruimte in beslag en gaan lang mee. Klinkt goed toch!

* BPA of Bisfenol A is een chemische stof die vaak wordt toegevoegd aan plastic producten. Het zorgt ervoor dat plastic soepel wordt en blijft. BPA is schadelijk voor de gezondheid, daarom kiezen wij ervoor om alleen BPA-vrije producten te testen.

Onze ervaring: de food huggers zijn makkelijk in gebruik en zorgen er echt voor dat groente en fruit langer vers en knapperig blijft. Doordat wij onze groenten en fruit niet langer in bakjes en aluminium bewaren is het ook overzichtelijk in de koelkast. Je ziet namelijk meteen wat voor groenten of fruit er nog zijn. Hierdoor wordt er minder weggegooid. Super handig! De food huggers zijn ietwat stug daarom is het lastig om ze om iets grotere producten te binden. Wanneer je de food huggers niet gebruikt kun je ze allemaal in elkaar bewaren, daardoor nemen ze weinig ruimte in beslag.

Alles bij elkaar zijn wij erg positief over de food huggers en vinden het een mooi en duurzaam alternatief voor vershoudfolie en/of aluminiumfolie! De food huggers zijn qua prijs veruit het duurst, maar je merkt wel dat het kwaliteit heeft. Voor een groene set van 5 betaal je bij bol.com €17,25. Wij zien dit als een investering, door het gebruik van de food huggers heb je in principe geen vershoudfolie meer nodig omdat je ze makkelijk kunt hergebruiken. Dat scheelt op den duur toch weer in kosten en je helpt het milieu een handje! Je kunt de food huggers ook kopen bij Bewust Puur voor €15,99, of bij Big Green Smile voor €15,95.

Dotz Vershouddeksels

Dotz vershouddeksels

Dotz vershouddeksels worden verkocht als set van 6 variërend in grootte tussen de 6 en 21 centimeter. Doordat de deksels iets groter zijn passen ze ook goed om bakjes en potjes. De vershouddeksels zijn gemaakt van natuurlijke siliconen en zijn BPA-vrij. Ook deze vershouddeksels kunnen in het bovenste rek van de vaatwasser, in de diepvries en magnetron. Ze hebben zelfs een handig gaatje in het midden waardoor je ze kunt vastpinnen in de vaatwasser.

Onze ervaring: Over het algemeen zijn de vershouddeksels van Dotz iets flexibeler waardoor je ze makkelijk kunt oprekken en om bijvoorbeeld een halve meloen kunt doen. De groenten en fruit blijven lekker vers met de Dotz vershouddeksels. Doordat ze iets groter zijn dan die van het merk foodhuggers vinden wij het persoonlijk lastig dat ze minder goed blijven zitten om bijvoorbeeld een komkommer of courgette. Maar wanneer je deze vershouddeksels gaat gebruiken voor potten, bekers en grotere soorten groenten of fruit vinden wij ze wel heel handig. Eigenlijk vinden wij dat de merken Foodhuggers en Dotz elkaar mooi aanvullen. De Dotz verhouddelsels zijn verkrijgbaar via de website van Bewust Puur voor €10,95 of via bol.com voor €15,90.

Conclusie

Wij zijn na het testen van beide food huggers of vershouddeksels enthousiast! Ze zijn echt een toevoeging in de keuken. Het plastic gebruik is bij ons aanzienlijk minder doordat de aluminiumfolie en vershoudfolie niet meer wordt gebruikt. De food huggers zijn wel een investering maar eindeloos herbruikbaar. Een duurzaam alternatief dus. Wat ons verder opviel is dat door het gebruik van deze deksels we beter zien wat er nog in de koelkast ligt, waardoor we de restjes groenten en fruit ook op maakten. Confession: zonder food huggers gooien we nog best veel weg. Weer een mooi voordeel dus!

Wij hebben persoonlijk meer aan de food huggers van het merk foodhuggers, maar waarschijnlijk is dit heel persoonlijk en afhankelijk van wat jij gebruikt in de keuken. Doordat wij veel gebruik maken van kleinere groenten waar ze goed omheen passen heeft dit onze voorkeur. De maten van foodhuggers passend beter bij kleinere groenten en fruit.

Daarentegen zijn de deksels van Dotz weer handiger voor bakjes omdat ze iets flexibeler zijn. Je kunt ze makkelijker over grote(re) oppervlakten trekken. Na het testen willen wij in ieder geval niet meer anders. Een mooie beweging in zero waste land!

Wordt er al geknuffeld bij jou in de koelkast? 😉 Laat het ons weten in de reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.